Tips bij de strijd tegen huisstofmijt

Af van huisstofmijt in de slaapkamer?

Wist u dat er in uw bed zo’n 2 miljoen huisstofmijten leven?
Deze piepkleine beestjes zijn met het blote oog niet te zien maar veel mensen zijn er wel allergisch voor zonder het te weten.
Een allergie voor huisstofmijt kan verschillende klachten veroorzaken: een verstopte neus, snotteren, niezen, jeuk in de neus en ogen, benauwdheid, een piepende ademhaling (astma) en/of slijm ophoesten.

Gelukkig zijn er een aantal manieren om huisstofmijt te laten verdwijnen en te voorkomen.

1 – Schoonmaken!

Een van de meest voor de hand liggende oplossingen is er voor te zorgen dat de slaapkamer helemaal schoon is. Huisstofmijt leeft namelijk van stof en huidschilfers. Daarom is het heel belangrijk om geregeld uw beddengoed te vervangen en de kamer te stofzuigen. Op het moment dat huisstofmijt zichzelf niet meer kan voeden zal ze namelijk verdwijnen.

2 – Ventilatie

Bij een goede ventilatie in huis zult u ook minder last hebben van huisstofmijt. Huisstofmijten houden namelijk van warme en vochtige plekjes.
Door dagelijks uw slaapkamer te luchten zorgt u ervoor dat de luchtvochtigheid niet te hoog is en bij koud weer verjaagt u ze, de mijten houden niet van kou en zullen spoedig uw bed verlaten.

3 – Wassen op 60 graden

Heel belangrijk is het regelmatig wassen van het beddengoed en dan minimaal op 60 graden. Denk hierbij aan het dekbed, kussens, plaids, hoeslakens, moltons, overtrekken en slopen.
Als u al het beddengoed op een hoge temperatuur wast, doodt u alle huisstofmijt.

Klik hier om de voordelen te bekijken van een molton die op 60 graden te wassen is.

4  – Maak uw bed niet op

Het is een gewoonte om elke ochtend het bed netjes op te maken.
Echter is dit voor huisstofmijt echt een hemel op aarde. Door het bed op te maken blijft uw lichaamswarmte hangen op het bed. Hier zijn ze dol op. Beter kunt u het dekbed overdag openslaan. Huisstofmijt heeft namelijk een hekel aan daglicht en kou.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *