Welk matras past bij mij? De vraag die iedereen zich stelt

Welk matras past bij mij?

Welk matras past bij mij? De vraag die iedereen zich stelt wanneer men op zoek gaat naar een nieuw matras.

De basiseigenschappen van een matras zijn per type matras verschillend. Als u de basiseigenschappen per type matras kent, kunt u eenvoudiger uitzoeken welk matras bij u past. Zo is een latex matras absoluut het warmst en een pocketvering matras het koelst.

Welk matras past bij mij?

Comfort, kwaliteit, warmte-isolatie en vochtdoorlaatbaarheid zijn in mijn ogen de belangrijkste matraseigenschappen. Ook stabiliteit, sterkte en duurzaamheid zijn zaken die voor een goed matras van groot belang zijn. Daarnaast is het ook belangrijk of men op een matras ‘juist’ ligt. Dat is voor het grootste deel afhankelijk van de conformiteit (gelijkvormigheid) van de matras.

Laat u vooral niet verleiden door het uiterlijk van een matras. Immers bedekt u het aanzicht van de matras altijd met een door u zelf gekozen lakenset, passend bij uw slaapkamerinterieur.

Samengevat komt het erop neer dat er acht verschillende soorten matrassen zijn. In het volgend overzicht staan deze soorten vermeld met de bijbehorende typerende matraseigenschappen:

Polyether matras

Mindere ventilatie
Matige tot redelijke conformiteit
Redelijke vochtregulatie

Wat is polyether?

Koudschuim matras

Goede ventilatie
Zeer goede conformiteit
Goede vochtregulatie

Wat is koudschuim?

Traagschuim matras

Redelijk tot goede ventilatie
Uitstekende conformiteit
Goede vochtregulatie

Wat is traagschuim?

Binnenvering matras

Goede tot zeer goede ventilatie
Matige conformiteit
Zeer goede vochtregulatie

Wat is binnenvering?

Pocketvering matras

Prima conformiteit
Goede ventilatie
Goede vochtregulatie

Wat is pocketvering?

Latex matrassen

Goede conformiteit
Redelijke ventilatie
Slechte vochtregulatie

Wat is latex?

Slaapproblemen voorkomen met een goede matras

Als het om het verkrijgen van een goede nachtrust gaat, lijdt het geen twijfel. Namelijk, de matraskeuze maakt uit! Echter kan het kopen van matrassen ontaarden in een ware nachtmerrie. Immers met zo veel keus is het kiezen van het juiste matras lastig. In het bijzonder lucht, latex, traagschuim matrassen, pocket en waterbedden. Maar ook futons en koudschuim matrassen, etcetera.

slaaapproblemen voorkomen met een goed matras

Daarom wil ik met deze website u helpen ontwaken uit uw nare droom. Zo kunt u zelfstandig en goed geïnformeerd een voor u passende keuze kunt maken.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.