Goede nachtrust heeft een positief effect op relaties

Matras informatie een aantal feiten en fabels over slapen

Een goede nachtrust heeft een positief effect op relaties en maakt socialer. Uit een groot onderzoek aan de University of California blijkt dat het effect van een goede nachtrust socialer en positieve maakt.

Het blijkt dat als mensen een slechte nachtrust genoten zich zelfzuchtiger gedragen en zich negatiever voelde. Zo zou een slechte nachtrust ook leiden tot negatieve gevoelens tegenover de partner aldus het onderzoek. Dit negatieve gevoel zou op zijn beurt op de partner worden overgedragen. Met als gevolg dat de wederzijdse relatie kan worden aangetast.

Goede nachtrust heeft een positief effect op relaties

Te weinig slaap

Onderzoekers Amie Gordon en Serena Chen merkten ook op dat men in de hedendaagse maatschappij trotsheid haalt uit een te korte slaap. Toch benadrukken ze het belang van een goede nachtrust. Een tekort aan voldoende slaap heeft namelijk negatieve gevolgen op uw houding tegenover anderen.

Volgens Gordon en Chen heeft respect voor de medemens een positieve impact op het smeden en behouden van sociale banden. Op zich is een slechte nachtrust dus geen individueel probleem. Maar een gebrek aan slaap beïnvloedt wel de interactie met anderen. Onvoldoende of te weinig slaap heeft een negatieve invloed op gevoelens van erkentelijkheid en waardering. En mensen die over deze eigenschappen beschikken, voelen zich doorgaans gezonder en gelukkiger.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.