Hästens matrassen

Hastens matrassen
Hastens matrassen

Hastens matrassen

7.1

Garantie

7.4/10

Kwaliteit

7.3/10

Levensduur

7.9/10

Proeftijd

5.0/10

Afwerking

8.0/10

Voordelen

  • Prachtige afwerking
  • Mooie producten

Nadelen

  • Zeer hoge prijsklasse

Hästens
Hastens produceert pocketmatrassen en Boxsprings

Soort
Pocketmatrassen en Boxsprings

Producent / Land van herkomst
Zweden

Meerdere hardheden
Ja

Proeftijd
Nee

Wat gebeurt er met de retour gekomen matrassen
NVT

Levert medisch
Nee

Certificaties
Nee

Dealers
Nee, eigen winkels

Garantie
Levenslang (maar niet op kuilvorming!)

Hästens matrassen Website
www.hastens.com

Oorsprong Hästens

Oorsprong Hästens matrassen
Hästens is de oudste beddenfabrikant van Zweden en wordt al 5 generaties lang door dezelfde Zweedse familie geleid. Hästens is al in 1852 opgericht, in eerste instantie als een zadelmakerij. Het belangrijkste vulmateriaal voor de zadels was paardenhaar, en dat was ook toen al erkend als het beste vulmateriaal voor matrassen. De zadelmakers van Hästens maakten in het begin aparte matrassen, maar de vraag groeide en het fabriceren van bedden werd voor Hästens het belangrijkste. De naam Hästens (van het paard) en het logo (een paard) herinneren aan de oorsprong van de onderneming als zadelmakerij. Handwerk en kwaliteit zijn twee sleutelbegrippen voor Hästens, dat bedden met de hand en alleen met natuurlijke materialen maakt.

Hästens gebruikt alleen natuurlijke materialen
De vulling van de bedden en matrassen zijn katoen, vlasvezel, zuivere wol en paardenhaar. Deze materialen worden laag voor laag handmatig aangebracht.  De boxsprings worden gemaakt van massief Zweeds grenen. De veren in een Hästens worden gefabriceerd van Zweeds staal van de kwaliteit van pianosnaren. De stoffen worden op een milieuverantwoorde manier geweven en geverfd.

Lees ook:  Garantievoorwaarden Auping matrassen 2017

Hästens prijzen
De matrassen van Hästens bevinden zich absoluut in de hogere prijsklasse en zijn zeer dure matrassen.

Kan je op Hästens matrassen Proefslapen?
Hästens geeft haar matrassen niet op proef. Ook heb ik geen dealers kunnen vinden welke Hästens matrassen op proef geven.

Het Hästens assortiment
Het gehele Hästens assortiment bestaat uit 4 continentale bedden, 3 boxsprings en 4 verstelbare bedden

Hästens Superia
De Superia is een tweedelige boxspring: bed en dekmatras. Het bed onderscheidt zich door de grotere hoogte.  De kern van het bed wordt gevormd door een individueel verend veersysteem. De Superia wordt geleverd in een rechthoekig of rond model. U kunt kiezen uit een soft, medium of stevige vering. De standaardkleur is ruitenblauw maar er kan ook gekozen worden uit andere kleuren.

Hästens Continental
Dit is een slaapsysteem van het zogenaamde continentale type. Het bed is opgebouwd uit een dik verend ondergedeelte (het onderstel), vervolgens nog een dik verend matras (het tussenmatras) en helemaal bovenop een dekmatras. Het bed wordt in 3 hardheden geleverd waarbij de mogelijkheid wordt geboden een extra stevig systeem te bestellen. De standaardkleur is ruitenblauw maar er kan ook gekozen worden uit andere kleuren.

Hästens Adjustabel
Met de afstandsbediening kan het hoofd- en voeteneinde traploos worden ingesteld. Daarnaast is standaard een massagesysteem ingebouwd. De Adjustabel is dus een verstelbaar bed dat 3-delig is opgebouwd: onderstel, tussenmatras en dekmatras. Het Hästens Adjustabel bed wordt in 3 hardheden geleverd waarbij de mogelijkheid wordt geboden een extra stevige te bestellen. De standaardkleur is ruitenblauw maar er kan ook gekozen worden uit andere kleuren.

Lees ook:  Oppassen bij garantiebepalingen matrassen

Hästens Citation
Dit is het meest exclusive verstelbare bed uit de collectie. Ook dit bed is opgebouwd uit 3 delen: onderstel, tussenmatras en dekmatras. Het bed is traploos verstelbaar met massage. Het systeem is voorzien van 3 voorgeprogrammeerde instellingen en 3 vooraf ingestelde stappen voor massage.  Er kan gekozen worden uit soft, medium of stevig. Het opdekmatras is gewatteerd en opgebouwd uit paardenhaar.

Hästens verkooppunten
De Hästens bedden worden via geselecteerde dealers verkocht.

Hästens Garanties
Hästens geeft 25 jaar garantie op veer- en framebreuk.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *