Latex kindermatrassen

Latex kindermatrassen. Qua schuim is er eigenlijk alleen maar latex rubber wat een boel negatieve eigenschappen heeft hoewel het ook wel positieve eigenschappen heeft. Latex is rubber en rubber ademt niet en neemt ook geen vocht op. Hierdoor is Latex behoorlijk warm en heeft het een laag ventilerend vermogen. Juist het ventilerend vermogen en de vochtopname maar ook de temperatuur zijn essentiële zaken voor een goede nachtrust.

Latex kinder matrassen

Grote veerkracht en rekbaarheid maar snel warm en slecht vocht doorlatend

De goede eigenschappen van latex-rubber zijn de grote veerkracht en elasticiteit (rekbaarheid). De grote veerkracht en de rekbaarheid zijn natuurlijk prima eigenschappen maar omdat de celstructuur gesloten is wordt latex snel warm en laat het slecht vocht door. Door de mindere ventilatie kan latex nogal klam en vochtig worden. Het ventilerend vermogen en een goede vochtopname zijn basis principes voor het vervaardigen van een goed matras. Al met al is Latex is in mijn optiek niet echt geschikt voor het maken van matrassen vanwege de warmte en de slechte ventilatie. Maar voor een matras kern is een A-keuze koudschuim zonder twijfel het beste.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.