Pocket kindermatrassen

Pocket kindermatrassen. Kindermatrasjes worden tegenwoordig ook met pocketveren gemaakt. Het ventilerend vermogen is uitstekend in dit type matras en ook de veerkracht is goed. Een pocketmatras is echter niet hygiënisch en kan nogal koud zijn. In de open ruimtes is sprake van stof ophoping en veel kans op schimmelvorming.

Pocket kindermatrassen

 

Nadeel van metaal in pocketmatrassen

Pocket matrassen hebben echter nog een groot nadeel en dat is dat dit type matras een magnetisch veld met zich meebrengen. De veren van deze matrassen zijn van metaal (ijzer), waardoor er een magnetisch veld ontstaat (e-smog). De ijzeren veren vangen elektrische stralen op en houden deze vast. Hierdoor raakt het matrasje op den duur geladen. Ook creëren de ijzeren door wrijving staticiteit, waardoor de geladenheid nog eens versterkt wordt. De mate waarin uw kind gevoelig is voor deze e-smog kan zeker negatieve invloed hebben. O.a. op de benodigde nachtrust van uw kind als uw kind slaapt op een matras met metalen pocketvering.

Magnetisch veld bij pocket kindermatrassen

Zorg sowieso voor zo min mogelijk elektrische apparatuur in de kinderslaapkamer. Plaats een babyfoon minimaal 1 meter van uw kindje vandaan. Het is bekend dat e-smog ook stress en stofwisselingsproblemen kan veroorzaken. Omdat er ruim voldoende goede alternatieven zijn voor matrassen zonder metalen pocketvering, raad ik u zeker geen pocket matras als kindermatras aan.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.