Een matras op maat laten maken

Een matras op maat laten maken kan bij sommige leveranciers. Bij de meeste aanbieders kunnen matrassen niet op maat gemaakt. sinds kort kunnen bedrijven die hun matrassen zelf produceren dit wel. Het kunstproject van Dominic Wilcox gaat qua op maat gemaakte matrassen zelfs nog een stapje verder. Dit type matras is gemaakt naar iemands lichaam en zijn of haar favoriete slaaphouding. Het klinkt echt geweldig maar of dit speciaal op maat gemaakte matras ook lekker slaapt is de vraag. En hoe je er een hoeslaken omlegt trouwens ook.

Bijzonder op maat gemaakt matras

Als u zelf opzoek bent naar een nieuwe matras let er dan vooral op dat u genoeg ruimte op het matras heeft. Het is bijvoorbeeld fijn als het nieuwe matras minstens 20 tot 25 cm langer maar ook breder is dan u zelf bent. Hoe meer ruimte op het matras hoe fijner. Uiteraard is het ook belangrijk of het matras voldoende steun biedt en of het lekker ligt.

Matras op proef

Tot slot is het echt aan te raden erop te letten of u het nieuwe matras ook op proef kunt krijgen. Een niet goed geld terug garantie is de beste optie als het om een nieuw matras gaat. Let er dan wel op wat u leverancier met de retour gekomen matrassen doet. Anders loopt u het risico een tweedehandse matras te krijgen en voor een nieuwe te betalen.

Ik maak zelf ook matrassen op maat in elke gewenste samenstelling, hardheid en vorm.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.