Het beste matras voor koppels

Het beste matras voor koppels. Wij gebruiken een bed voor meer dan alleen maar slapen. Namelijk: slapen en seks. We besteden een derde van ons leven in bed, en daarnaast wordt het bed gebruikt voor intimiteit. Daarom is het belangrijk een matras of bed te vinden die goed werkt voor beide activiteiten.

seks en slapen op een bed

Het beste matras voor koppels

Het belangrijkste is een fijn en goed bed voor een goede nachtrust omdat je meer zal slapen op het bed dan vrijen. Tenminste dat geld denk ik voor de meeste mensen. Dus, maak het comfort van het matras een prioriteit.

De grootte doet er zeker toe.

De maat van het bed is absoluut van belang. In de regel is het zo dat hoe groter hoe fijner en hoe meer comfort. Het kan romantisch zijn om lepeltje lepeltje te slapen maar in de praktijk werkt dit niet altijd even prettig. Dus probeer altijd een zo groot mogelijk bed te kopen daar de ruimte wel degelijk invloed heeft op het comfort. Als uw slaapkamerruimte en budget het toestaan ga dan voor een ruim bed en maak er een speelweide van!

 

Hardheid van het matras

De stevigheid of de zachtheid van uw matras is een kwestie van individuele smaak. Daarom is het vaak moeilijk voor echtparen om overeenstemming te bereiken over welk matras het moet worden. Velen beschouwen een stevige matras als de oplossing voor eventuele pijn in de onderrug. Maar een echt stevig matras zal niet de contouren van uw lichaam kunnen volgen en zodoende uw gewicht niet goed verdelen. Waardoor er al snel drukpunten ontstaan. Deze drukpunten zijn meestal de heupen of de schouders. Ook mist u bij een stevig matras ondersteuning in uw onderrug.

Een te zachte matras geeft je het gevoel alsof u in drijfzand ligt en maakt het moeilijk om te draaien in bed. Maar omdat een zachte matras uw hele voorzijde, rug of zijkant raakt, wordt het al snel iets warmer maar meestal werkt een zacht matras beter bij rugklachten en wordt de doorbloeding niet snel afgekneld.

Als u een nieuw matras gaat kopen, dus bij het testen van het matras gaat u het beste in uw favoriete houding liggen. Maar test ook de rugligging en probeer een hand onder uw onderrug te schuiven. Wanneer dit gemakkelijk lukt mist u ondersteuning in uw onderrug en is het matras waarschijnlijk te hard voor u. Als u bij het testen van het matras het gevoel heeft dat uw onderrug doorhangt is het matras te zacht.

Lees ook:  Geschikt matras bij reuma of artrose

Één geheel matras of twee losse matrassen?

U kunt er vanuit gaan dat één geheel matras prettiger is dan twee losse matrassen omdat u geen hinderlijke naad tussen u en uw partner heeft. Ook biedt één geheel matras meer ruimte en dus meer comfort dan twee losse matrassen. Let wel op als u een verstelbaar bed wilt. Hiervoor heeft u twee losse matrassen nodig of u dient de elektrisch verstelbare bedbodems te koppelen alleen is het dan zo dat u altijd gezamenlijk moet lezen of tv kijken omdat de bodems dan gelijk naar boven of naar beneden gaan.

 

een geheeld matras is prettiger voor de seks

Welke type matras voor welk type slaper?

Als u en uw partner beide relatief rustige slapers zijn dan is een pocket of springveren matras waarschijnlijk een goede keuze. Pocketmatrassen zijn over het algemeen minder duur dan de nieuwere traagschuim en latex matrassen. Ze kunnen vergelijkbaar comfort en ondersteuning bieden. Een pocketmatras is meestal koeler dan een latex of traagschuim matras. Het van pocketmatrassen is echter dat dit type matras behoorlijk veert en deint. Dus als een van u beide veel draait gedurende de slaap is een pocket of binnenvering matras niet echt aan te raden.

Als u beide of één van u beide zich gedurende de nacht regelmatig omdraait in uw slaap kunt u waarschijnlijk het beste naar traagschuim, latex of koudschuim matrassen kijken. Deze type matrassen beweging en deinen minder en geven zodoende minder bewegingen daar aan uw partner.

Allemaal goed en wel maar hoe is de seks op dit matras?

Een goed matras zorgt voor een goede nachtrust maar geeft geen garantie voor fijne seks. Een extra stevig en verend matras werkt mee terwijl een absorberend matras als het ware tegenwerkt. Sommige traagschuimschuim matras slapers klagen dat tijdens de seks, de partner zo diep in het matras ligt. De partner is daardoor niet goed in staat nog mee te bewegen.

U kunt geen proefrit op een matras maken om de seksuele compatibiliteit te beoordelen maar niets houd u tegen om in een showroom op een matras uzelf om te draaien en te bewegen op het matras. Daarnaast kunt u tegenwoordig ook het matras van uw keuze thuis op proef krijgen waardoor u thuis natuurlijk uitgebreid kunt experimenteren. Succes!

Seks op een traagschuim matras slecht?

Slecht seksleven? U zou uw traagschuim matras de schuld kunnen geven, als u die heeft.

 

seks op een traagschuim matras

Terwijl de verkoop van traagschuim matrassen gestaagd toeneemt, komen er langzaam klachten naar voren. De klachten zijn niet over het slapen op een traagschuim matras maar het vrijen op een traagschuim matras.

Lees ook:  Internet aanbieders uit het buitenland verkopen vooral gebakken lucht

Dat een traagschuim matras heerlijk slaapt en pijnklachten verminderd is een feit en wist ik al maar dat een traagchuim matras slecht is voor de seks was mij niet bekend. Ik zelf heb, ondanks dat ik al vele jaren slaap op een traagschuim matras, nergens last van.

Het probleem dat veel mensen ondervinden tijdens de seks op hun traagschuim matras is dat de knieën en voeten een gebrek aan weerstand ondervinden, verteld New York sekstherapeut Sari Eckler Barron’s. Daarnaast is het absorberende effect dat traagschuim biedt ook niet echt bevorderlijk om vrijelijk over het matras heen te bewegen. “Het is zoiets als proberen te doen in drijfzand.”

 

sekstherapeut Sari Eckler Barron en seks op matrassen

Traagschuim matrassen zijn gemaakt van een schokabsorberend schuim materiaal dat in eerste instantie, in 1996, ontwikkeld was voor NASA voor ruimtevaartuigen. Op een aantal blog en fora worden de voors en tegens van seks op een traagschuim matras besproken: Is een traagschuim matras de moeite waard voor het comfort?

Sommigen zeggen volmondig van ja en anderen beweren van niet.

“Als u een goede nachtrust wilt hebben is een traagschuim matras absoluut de moeite waard want het slaapt geweldig”. Schreef een bloger op Yelp. “U zult alleen op zoek moeten naar een alternatieve plek om seks te hebben.”

Aan de andere kant, iemand schreef een review op de website sleeplikethedead.com. En legt uit hoe mensen de “inzinking” in hun voordeel kunnen gebruiken.

“Het bed beweegt niet mee tijdens de seks. Hierdoor kan men vrijen zonder dat iemand in de kamer ernaast dit kan horen. Dit is vooral gunstig voor ouders die hun intieme momenten geheim willen houden van hun kinderen.”

Seks opzij, Amerikanen zijn nog steeds kopen traagschuim — het marktaandeel is gegroeid van 14% tot 20% in de afgelopen 8 jaar, volgens Barron’s.

 

Ik ben blij dat mijn memory foam matras niks onthoud

Matrassen koning Tempur-Pedic heeft een 90-dagen niet goed geld terug beleid in Amerika, maar de bedrijfs CEO zegt geen sex-gerelateerde zorgen te hebben over het al dan niet slagen van hun matrassen.

“In alle eerlijkheid, heb ik nog nooit gezien dat iemand zijn of haar matras terug geeft omdat de seks er slecht op zou zijn.” Zegt Mark Sarvary van Tempur. “Het is denkbaar dat er mensen zijn die onze matrassen niet kopen vanwege seks moeilijkheden. Hoewel ik mij dat bijna niet kan voorstellen als ik naar mijzelf kijk.”

Ook voor mij is het vrijen op een traagschuim matras net zo fijn als op ieder ander bed.

Bron: Chris Nederhorst

Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.