Welk matras is het beste voor mij?

Slecht slapen door je partner is een groot probleem. Lees de tips om dit zo snel mogelijk op te lossen

Een pocketveringmatras, een koudschuim matras of toch traagschuimmatras? Maar u kunt ook voor een binnen vering kiezen. Er zijn in de matrassenwereld veel mogelijkheden maar welke is het beste voor u?  Het beste matras voor u kan lastig zijn om te vinden maar hij is er zeker wel. Maar hoe vind je het beste matras?

Vaak raadplegen mensen de consumentenbond om te kijken welk matras het beste zou zijn. De consumentenbond vergelijkt matrassen maar kijkt voornamelijk (voor 60%) naar de prijs. In 2020 waren de matrassen O2 van Emma en de matrassen van LIDL als winnaar uit de bus gekomen. Deze twee type matrassen blijken in de praktijk verre van goede matrassen te zijn. Kijk naar de reviews op Vara kassa of Tros Radar en u weet genoeg.

Welk type matras past bij mij?

Het juiste matras kiezen kan een moeilijke opgave zijn. Er zijn vele mogelijkheden en iedereen heeft zijn eigen slaapprofiel en voorkeuren. Maar eigenlijk is het allemaal niet zo lastig. Er zijn namelijk maar zes verschillende matras type waarvan er direct twee afvallen als u een goed matras zoekt. De zes types zijn: Latex rubber, Koudschuim, Traagschuim, Polyether, Binnen vering en Pocket vering. De twee matras type die geen echt goede ergonomie bieden zijn Polyether matrassen en Binnen vering matrassen. Latex kunt u ook gelijk afstrepen als u het snel warm heeft. Latex rubber is namelijk het warmste type matras. Dan blijven er feitelijk alleen Koudschuim, Traagschuim en Pocket matrassen over.

De belangrijkste criteria bij het vinden van het juiste matras

De juiste stevigheid van het matras én de juiste temperatuur zijn de belangrijkste criteria om een goed passend matras te vinden. Het beste begint u met te kijken welk type matras het beste bij u past. Is dat bij voorbeeld koudschuim dan kijkt u welke stevigheid het beste bij uw lengte en gewicht past. Neem ook uw persoonlijke voorkeur mee. En mocht u op uw buik slapen kies dan altijd voor een iets steviger model dan uw qua gewicht en lengte nodig heeft.

Lees ook:  Wintertijd en slechte nachtrust!
Proefslapen op matras in winkel

Proeftijd mét niet goed geld terug garantie

Een van de belangrijkste aspecten van het vinden van het juiste matras is een proeftijd. Met even proefliggen in een beddenwinkel is de kans van slagen bijzonder klein. U kunt het goed vergelijken met het kopen van een fiets. U gaat naar de fietsenwinkel en gaat de fiets bekijken, u gaat erop zitten maar u gaat er niet op fietsen. Even zo met een matras. U gaat erop liggen maar u gaat er niet echt op slapen. Echt proefslapen en dan ook nog meerdere nachten vertelt het verhaal. Het is daarom van groot belang dat u kiest voor een proeftijd mét een niet goed geld terug garantie. Pas dan wordt het voor uw beddenleverancier ook echt belangrijk dat het matras dat u kiest ook echt bij u past. Kies dus te allen tijde voor een proeftijd mét een niet goed geld terug garantie. Succes!

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.

4 Reacties

L van der Bijl

Goeden dag Chris
Graag zou ik advies van u krijgen in verband met de keuze voor een nieuw matras .
Na het lezen van uw verhaal over de tests die u heeft gedaan met al de soorten matrassen denk ik dat ik aan het juiste adres ben.
De afgelopen 40 jaar een pocket vering matrassen gehad de laatste is zo n 10 jaar oud .
Ik ben een zei slaper op mijn rug of buik kan ik niet slapen.
Nu begin ik na een nacht slapen last te krijgen man mijn heup rug en taille en zie ik ook echt een kuil in mijn matras .
Dus echt wel tijd voor iets nieuws maar wat dan .
Ik ben iemand die het overdag maar zeker ook s nachts erg warm heeft .
Ik zoek gewoon een een persoons matras 90 x200m kunt u mij adviseren ? Ik hoor heel graag van u.
Vriendelijke groet Liesbeth van der Bijl

Jolanda

Hallo
Ik zoek een matras wat goed is voor Bechterew patiënten.
Kunt u mijn daarin advies geven?
Mvg Jolanda

Joke Houtman

Ik ben op zoek naar een matras dat mij van mijn nachtelijke rugpijn kan afhelpen. Ik heb artrose in de onderrug en een scoliose. Ik word elke nacht wel wakker terwijl ik overdag geen last heb. Welk type matras is dan voor mij geschikt? Ik zie uw antwoord graag tegemoet zodat ik een goede keuze kan maken in het matrassendoolhof. Met vriendelijke groet, Joke Houtman

admin

Beste mevrouw Houtman,

Dank u voor uwe-mail. Voor mensen met artrose werkt traagschuim met kop en schouders het beste. Hoe werkt traagschuim in het kort? Traagschuim wordt zacht door lichaamswarmte en maakt zodoende een unieke mal van de lichaamsvorm. Hierdoor ontstaat er veel minder druk waardoor de doorbloeding niet afgekneld raakt en er veel minder pijnklachten ontstaan.
Het beste kiest u dus voor een goed traagschuim matras of traagschuim topper voor op uw huidige matras. Let er wel goed op dat het traagschuim ook echt druk-verlagend werkt. Goed werkend traagschuim wordt vrijwel altijd medisch geleverd waardoor u er zeker van kunt zijn dat het ook daadwerkelijk druk verlagend zal werken. Vraag er dus naar of het traagschuim wat u op het oog heeft ook medisch wordt gebruikt. Is dit niet het geval dan zou ik u adviseren om verder te kijken en een traagschuim matras te vinden dat wel voor medische toepassingen ingezet wordt.
Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *