Pocketvering

Pocjetvering ondersteuning

Voor een goed traagschuimmatras heeft u een veerkrachtige drager (de onderzijde van het matras) nodig. Pocketvering is één van de 4 mogelijkheden.
Pocketvering in combinatie met traagschuim werkt prima maar heeft ook een paar nadelen. De nadelen zijn hygiëne, ruimteverlies en ijzer. Een pocketmatras is wellicht het minst hygiënische matras. U zult dit type matras dan ook nooit in een ziekenhuis aantreffen. Wellicht een indicatie van wat het beste zou kunnen werken om als drager te gebruiken is het feit dat er medisch uitsluitend met koudschuim gewerkt wordt. Pockets hebben vele nadelen zoals ruimte-verlies. Door het inpakken van de veren verliest u op een eenpersoons matras zo’n 10 cm per rand, dit komt neer op ca. 20 cm totaal! Dus u krijgt een effectief kleiner matras door de schuim rubber omlijsting die de pockets bij elkaar houdt.
Vaak is deze rand harder dan de rest van het matras maar soms juist zachter waardoor u het gevoel krijgt van het matras te rollen.

Pocjetvering ondersteuningDe hygiëne in een pocket matras is ronduit slecht, dit is een van de belangrijkste reden dat pockets niet medisch gebruikt worden. Snij een paar jaar oude pocket matras open en u weet genoeg. De medische gekwalificeerde schuimen worden behandeld tegen schimmel en bacterievorming waardoor dit niet kan gebeuren. Ook is een pocket matras veel kwetsbaarder en moet het regelmatig gekeerd worden tegen het vormen van een kuil. En als laatste is ijzer in een matras absoluut niet aan te raden daar ijzer als een ontvanger fungeert met betrekking tot elektromagnetische straling. Bovendien ontstaat er staticiteit in het matras door de schuring van de veer met de synthetische zakjes

Lees ook:  Een hard matras of zacht matras?

Als u hygiënisch en gezond wilt slapen kunt u beter geen pocket als drager voor een traagschuim matras nemen.

Video over pocketvering / boxspring en elektromagnetische straling:

 

Nieuw: Eco Pocketvering matrassen

Er zijn tegenwoordig ook pocketveringmatrassen zonder metaal. Doordat er geen metaal in de matras zit verwerkt ontstaan er geen problemen meer met straling en is het ook een stuk milieuvriendelijker.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.