De meeste rugklachten komen door een slecht matras

De meeste rugklachten komen door een slecht matras. Een op de drie Britten wordt wakker met rug of nek pijn. Een slecht matras blijkt de belangrijkste oorzaak volgens een opiniepeiling uitgevoerd door de Britse Chiropractie Association.

Rugklachten door slecht matras

Vernieuwen van matras om de 7 jaar

Rishi Loatey, chiropractor en woordvoerder van de Britse vereniging van chiropractie, gelooft dat het vernieuwen van matrassen vaker moet. Daarom zou met het vernieuwen van de matrassen elke zeven jaar, rug en nekpijn voorkomen kunnen worden. Daarnaast is het ook hygiënischer om de matrassen niet te lang te gebruiken.

Hij vertelde BBC Radio 5 live ontbijt. “Een matras en kussen moet de juiste ondersteuning bieden. Zodat uw wervelkolom in een neutrale positie wordt gehouden. Zo kunnen we zonder pijn door het leven.”

Bron: www.bbc.com

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.