De betekenis van dromen

Wat betekent mijn droom eigenlijk?

Dromen doen we allemaal en ook nog eens elke nacht. De één onthoudt zijn droom goed en de ander vergeet ze. Als je je droom niet herinnerd wil dat niet zeggen dat je niet gedroomd hebt maar alleen dat je ze vergeten bent. Het kan ook zijn dat we dagen achter elkaar ongeveer dezelfde droom hebben. Waarom? Zit hier een betekenis achter? Meestal wel want dromen hebben betekenissen. In dit artikel gaan we in op veel voorkomende betekenissen en hoe dromen werken. Dromen zeggen meestal meer over je leven dan je misschien denkt.

Zijn dromen willekeurig of hebben ze betekenis?

Dromen zijn zeker niet willekeurig en hebben meestal een betekenis. Dromen verklaren is bijzonder lastig omdat het feitelijk een communicatie is vanuit het onderbewuste. Toch zijn er thema’s die veelvuldig in dromen voorkomen die een duidelijk verband hebben met onze werkelijkheid. Dromen kunnen je dingen vertellen over de afgelopen dag, over dingen die komen gaan of problemen waar je mee zit. Overdag overdenk je allerlei dingen en dat gaat s, nachts terwijl jij slaapt gewoon door. Alleen is het gedachtenproces volledig anders terwijl je droomt ten opzichte van overdag.

Zijn dromen werkelijkheid of fictie?

Wat is de reden dat wij meestal onze dromen vergeten? Volgens de wetenschap zou dit te maken kunnen hebben met het feit dat wij vooral onthouden wat herhaald wordt…dus de mens onthoudt vooral dingen door middel van herhaling. Dromen heb je meestal maar één keer en zijn vaag. Dit is de reden dat je ze niet gemakkelijk onthoudt. Als jij graag je dromen wilt onthouden probeer dan vooral binnen de eerste minuten te bedenken wat je gedroomd hebt en leg hiervoor een pen en papier naast je bed. Blijf in bed liggen nadat je wakker bent geworden en pak je schrijfblok van je nachtkastje. Begin direct te schrijven wat je je herinnert van je droom. De kans is groot dat er allerlei dingen bij komen die je je niet gelijk had herinnerd. Als je gelijk je dagelijkse dingen gaat doen is de kans dat je je droom onthoudt veel kleiner. Het gaat er dus om dat je gelijk actie onderneemt en je bewust probeert je droom terug te halen.

EvolutionWelke matras kies je het best?

Droom ook nog lekkerder weg op een goed kwaliteitsmatras van:
Royal Health Foam

Wat is een droom eigenlijk?

Wat een droom precies is weet eigenlijk niemand. Is het een fantasie of is het een verwerking van de voorgaande dag? Een droom is feitelijk een stroom aan beelden, gedachten en gevoelens die je “denkt” terwijl je slaapt. Dromen kunnen je dingen vertellen over zaken waar je mee zit of dingen van de vorige dag, over je gemoedstoestand, of angsten en wensen. Je zou en droom ook kunnen zien als een film van je eigen gedachten. Deze gedachten kunnen zaken zijn waar je overdag mee bezig bent en die ‘s nachts gewoon doorgaan. Maar de vorm is meestal volledig anders dan overdag en de verwerking eveneens.

Meest fantasierijke dromen zijn in onze REM slaap

Meestal zitten onze dromen vol met fantasierijke beelden. De beelden zijn bijzonder echt en soms ook heel kleurrijk. De beelden die onze hersenen maken kunnen zo echt als ons normale realiteit zijn. Hierdoor is de normale realiteit soms niet meer te onderscheiden met onze droom. Dit slaat volledig op het bekende citaat van Zhuangzi: ‘Zhiuang Zhou droomde dat hij een vlinder was, een vlinder die zich goed voelde maar niet wist dat hij Zhuang Zhou was. Toen hij wakker werd was hij Zhuangzi Zhou. Maar droomde hij nou dat hij een vlinder was of dat de vlinder droomde dat hij Zhou was? Zo echt kunnen dromen zijn of lijken te zijn. Meestal ontstaan onze dromen tijdens onze REM slaap fase. Tijdens de REM fase blijven er bepaalde delen van onze hersenen actief maar doen wij lichamelijk niet meer mee. De REM slaap fase wordt naar mate de nacht vordert steeds langer en dus worden onze dromen in de loop van de nacht ook steeds langer. Aan het einde van de nacht kan een droom wel vijftien minuten of langer duren. Niet de dromen zelf, maar de REM fase lijkt een functie te hebben. Wanneer je een week lang geen REM slaap zou hebben dan zou je moe zijn, makkelijk prikkelbaar, zou je moeite hebben met het opnemen van nieuwe informatie en sommige mensen zouden zelfs gaan hallucineren. Het lijkt erop dat REM slaap een noodzakelijke functie van onze hersenen is. Dromen zijn dat niet. De functie van REM slaap is vermoedelijk het op een zo goede manier inpassen van nieuwe informatie in de hersenen en de ontwikkeling van de hersenen in het algemeen.

Veel voorkomende dromen

Dromen over Vallen:

Heb jij ook wel eens je partner per ongeluk een schop gegeven tijdens het slapen omdat je in je droom van een gebouw aan het vallen was? Iedereen heeft deze dromen vast al wel eens gehad. Vervolgens word je wakker en ben je blij dat je nog leeft. De meest voorkomende oorzaak van deze droom is de ondersteuning die je mist van anderen. Dit kan eventueel komen doordat je je op hetzelfde moment overweldigd voelt door bepaalde gebeurtenissen in je leven. Een goed moment om dit eens te evalueren en met iemand te praten, zodat je deze emoties kunt verwerken.

Lees ook:  Waarom heb ik nachtmerries?

Dromen over Tanden verliezen:

Je kijkt in je droom in de spiegel en ziet dat je tanden mist. Of je droomt dat je tanden uit je mond vallen of dat ze aan het rotten zijn. Dit geeft natuurlijk een vervelend gevoel. In de regel betekent dit dat je bang bent om voor gek te staan of dat je bang bent om niet aantrekkelijk gevonden te worden. Een stralend wit en mooi gebit in je droom kan betekenen dat jezelf mooi en aantrekkelijk vindt.

Dromen over Vreemdgaan:

Vreemdgaan voelt niet goed en als je droomt dat je vreemdgaat betekent dit dat jouw relatie niet helemaal goed zit. Als jij zelf vreemdgaat zegt dit ook iets over jou relatie.

Dromen over laat komen:

Van te laat komen krijg je stress en daarom komen we niet graag te laat. Maar wat betekent te laat komen eigenlijk in een droom? Een droom waarin je te laat komt kan betekenen dat je een kans mist of dat je een moeilijke keuze moet maken. Als je iets belangrijks moet beslissen en je droomt dat je te laat komt kan dit ook onzekerheid zijn over je belangrijk beslissing gaan.

Dromen over Vast liggen en niet kunnen bewegen:

Als je droomt dat je je niet kunt bewegen kan dit betekenen dat je je hulpeloos voelt. Je hebt geen controle over een situatie of gebeurtenis. Als je bewust bent dat je niet kunt bewegen dus als je geest wakker is en je kunt je niet bewegen kan dit ook een naderende uittreding zijn.

Dromen over aankleden:

Heb je moeite met aankleden, dan vind je het lastig om jezelf te zijn bij anderen. Je weet niet goed hoe je jezelf moet gedragen en bent bang dat mensen je niet leuk vinden

Dromen over Aankomen:

Als je droomt dat je te zwaar bent, dan voel je je kwetsbaar in je echte leven. Je hebt behoefte aan veiligheid en extra bescherming

Dromen over een Aankondiging:

Wanneer je droomt dat je een aankondiging hoort of doet, dan staat dit voor een belangrijke boodschap uit je onderbewuste. Het kan ook zijn dat je op het punt staat een grote verandering door te voeren in je leven

Dromen over Aanraken:

Raak je iets aan, dan probeer je contact te maken met je omgeving. Raak je in je droom iemand aan dan kan het zijn dat je behoefte hebt aan intimiteit. Word je aangeraakt, dan betekent dit dat je meer open begint te staan voor andere mensen. Je staat anderen toe om dichterbij te komen. Iemand aanraken of zelf aangeraakt worden kan ook betekenen dat je contact maakt met een gedeelte van jezelf waar je tot nu toe moeite mee had.

Werd je aangeraakt, maar vond je dit niet prettig, dan geeft dit aan dat iemand in je leven te dichtbij komt of over jouw grenzen heen gaat.

Dromen over Aanranden:

Als je droomt dat je aangerand wordt, dan is je vertrouwen in iemand diep beschaamd. Dit kan ook betekenen dat je het toestaat dat mensen flink over je grenzen heen gaan. Rand je zelf iemand aan in je droom, dan heb je het gevoel dat je misbruik hebt gemaakt van iemand of dat je ernstig over iemands grenzen heen bent gegaan. Ben je ooit aangerand, dan kan deze droom een middel van je onderbewuste zijn om de ervaring te verwerken.

Dromen over Naakt zijn: Het gevoel van schaamte.

In je droom ben je opeens poedelnaakt en je loopt op straat of je bent op een feest. Wanneer je zoiets droomt zou dit kunnen betekenen dat je je blootgesteld of kwetsbaar voelt. Je het het gevoel dat mensen door je heen kunnen kijken en dit voelt niet fijn.

Dromen over Oma:

Als je over je oma droomt staat dit voor liefde en geborgenheid. Het kan ook voor wijsheid en bescherming staan.

Dromen over een Aanval:

Wanneer je droomt dat je aangevallen wordt kan dit staan voor het gevoel onder de voet gelopen te zijn. Droom je dat jij iemand aanvalt dan kan dit betekenen dat er veel kwaadheid en agressiviteit in je zit.

Dromen over Lachen:

Als je droomt dat je lacht staat dit in de regel voor goed nieuw en zeker als het om schaterlachen gaat. Lachen in je droom kan ook beteken dat je je buitengesloten voelt. Als je een soort van demonisch lacht dan kan dit wijzen op hulpeloosheid of dat je je buitengesloten voelt.

Dromen over Vliegen:

Heerlijk gewoon vliegen. Dit zou kunnen betekenen dat alles goed verloopt en dat je alles onder controle hebt. Kun je juist niet vliegen of stort je neer dan zou dit kunnen betekenen dat je de controle juist kwijt bent.

Dromen over apen of een Aap:

Als je droomt over een aap staat dit onbezorgdheid en speelsheid en ook voor vrolijkheid en levendigheid.

Lees ook:  Een groot matras of twee losse matrassen?

Dromen over Vastzitten

Als je droomt dat je vastzit staat dit voor hulpeloosheid. Je lijkt niet te kunnen ontsnappen aan zorgen of problemen.

Dromen over een Aardbeving:

Als je een aardbeving meemaakt in je droom staat dit voor iets wereldschokkends dat je hebt gehoord of meegemaakt. Hierdoor heb je het gevoel dat de grond onder je voeten weggeslagen wordt.

Dromen over Racen:

Als je een droomt hebt over racen heeft dit vaak betrekking op prestaties. Dit kunnen zowel zaken op het werk als school zijn. Als je de race wint dan heb je of sta je op het punt iets te bereiken.

Dromen over Kanker:

Heb je een droom over kanker en dat je dit zelf hebt dan ben je je tijd aan het verspillen. Ook staat dromen over kanker dat je negatief gestemd bent over je leven of dat je wat meer punitiviteit uit je leven moet halen.

Dromen over Aarde:

Als je over de aarde droomt zou dit kunnen betekenen dat je onderdeel uitmaakt van een groter geheel. Als je de arde op een afstand ziet kan dit betekenen dat je geen verbinding hebt met je omgeving of je niet thuis voelt.

Dromen over Lang zijn:

Als je droomt dat je heel lang bent of dat je langer wordt dan betekend dit dat je op mensen neerkijkt. Lang zijn kan ook voor zelfvertrouwen en kracht staan. Als je droomt dat een ander langer is dan jij kun je bang zijn dat diegene op jou neer kijkt.

Dromen over een Ramp:

Als je droomt over een ramp (een natuurramp of een ramp voor mensen in het algemeen) dan zou dit angst kunnen zijn. Een ramp droom kan ook betekenen dat je bang bent om te verliezen.

Dromen over een Kabouter:

Als je over een kabouter droomt droom je over jouw innerlijk kind en voor fantasieën. Dromen over een kabouter kan ook betekenen dat je hulp kan verwachten uit een onverwachte en onbekende hoek.

Dromen over een Abortus:

Als je droomt over een abortus staat dit voor het stoppen of afbreken van een project, een nieuw idee of een je nieuwe relatie.

Dromen over Achterstevoren:

Als je achteruitloopt of je beweegt je je in je droom achterstevoren, dan kan dit betekenen dat je informatie van vroeger gebruikt om een probleem op te lossen.

Dromen over Onderwater:

Ben je in je droom onderwater dan heb je te veel aan je hoofd en krijg je het benauwd. Als je onderwater kunt ademen staat dit voor zorgeloosheid en het hebben van geen verantwoordelijkheden.

Dromen over Achtervolgen:

Als je in je droom achtervolgd wordt kan dit betekenen dat je in je werkelijke leven een moeilijke of bedreigende of situatie dient te vermijden. Als je droomt dat je zelf iemand achterna zit probeer je een doel te bereiken of moet je een lastige taak uitvoeren.

Dromen over Ongeluk:

Als je droomt dat je een ongeluk krijgt kan dit staan voor een lastige situatie die uit de hand dreigt te lopen.

Dromen over Vallen:

Als je in je droom valt staat dat voor nieuwe dingen. Dit kan een nieuwe baan zijn of het begin van een nieuw schooljaar. Het kan ook zijn dat je droomt dat je valt en dat je met een schok wakker wordt. Dit komt bij veel mensen voor. Het lijkt erop dat de droom als een werkelijke levensbedreigende situatie overkomt waardoor je wakker wordt.

Dromen over Haar:

Dromen over haar of lang haar staan voor schoonheid en kracht. Als je droomt dat je wit of grijs haar krijgt dan ben je toe aan iets nieuws en ben je ouden ideeën ontgroeid. Rood haar staat voor veranderingen, Bruin haar staat voor loyaliteit en vriendschap. Als je droomt over haar uitval of dat jou haar duidelijk uitvalt dan moet je beter voor jezelf zorgen. Als er aan je haar getrokken wordt kan dit duiden op sympathie of bescherming

Dromen over Ademen:

Heb je het in je droom benauwd of ben je aan het hijgen dan zou dit maken kunnen hebben met een nieuwe situatie in je leven die spanning, angst of stress bij je oproept. Als je droomt dat je onderwater kunt ademhalen dan staat dit voor onderbewuste gevoelens en paranormale waarnemingen. Ademhalen onderwater staat ook voor teruggaan naar de baarmoeder. Wat inhoudt dat je wilt terugkeren naar een afhankelijke situatie waarin je vrij bent van verantwoordelijkheden.

Dromen over Reanimatie:

Als je droomt dat je gereanimeerd wordt kan dit betekenen dat je opleeft in een bestaand gebeuren of dat je nieuwe vrienden maakt. Als je iemand anders reanimeert kan dit staan voor het opbeuren van iemand.

Heb jij vaak last van deze dromen of herhalen ze zich steeds? Ga dan eens na wat voor gebeurtenissen in jouw leven hier invloed op kunnen hebben en los ze op. Zo kun je gewoon weer lekker slapen! Heb je ook moeite met in slaap vallen, dan hebben we nog meer tips voor je.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.

16 Reacties

Tanja

Ik droom de laatste weken steeds in ander vorm gaat over mijn ouders die zijn overleden. Ruim hun huis leeg of ik verhuis in een huis maar moet deze leeg halen mijn moeder haar spullen staan er nog in. Mijn vader is 15 jaar geleden overleden en mijn mijn moeder 5,5 jaar.

Sandra van Hijum

Ik droom regelmatig over mijn telefoon. Ik wil dan iemand bellen maar mijn telefoon is ineens zo ingewikkeld dat ik niet weet waar ik het nr kan vinden. Ik blijf maar zoeken en scrollen. Ondertussen raak ik in paniek want het is belangrijk dat ik die persoon te pakken krijg.
Wat zou dit toch betekenen.

Marco

Hoi Sandra,

Volgens Droominfo wijst een telefoon doorgaans op berichten van je onbewuste, maar ook op de manier hoe je met anderen communiceert. Misschien zou je eigenlijk iets belangrijks moeten vertellen (aan iemand die je kent), maar schuif je dit steeds voor je uit?

Maria

Ik droom heel vaak hetzelfde, de rode draad is, dat ik gedwongen uit mijn huidige huis moet, terug naar de flat waar ik vandaan komt. Beide huizen lijken er wel op. Ik ben zeer verdrietig in mijn droom omdat ik terug gezet werd naar flat, terwijl ik heel gelukkig ben in mijn eengezinswoning ( wat in het echt ook zo is) wat betekent deze droom? Heb hem al 5 x gedroomd in iets andere setting. Maar verhaal is hetzelfde

admin

Beste Maria,

Dank voor uw e-mail.
Een droom over gedwongen verhuizen naar een ander huis kan verschillende betekenissen hebben, afhankelijk van de context van de droom en de persoonlijke ervaringen en emoties van de dromer.

Over het algemeen kan deze droom echter een gevoel van verandering, onzekerheid en angst weerspiegelen. Het kan zijn dat de dromer zich momenteel in een situatie bevindt waarin er grote veranderingen plaatsvinden of waarin ze zich gedwongen voelen om iets te doen wat ze niet willen. Het nieuwe huis in de droom kan symbool staan voor een nieuwe fase in het leven van de dromer, waarin ze zich onzeker en onwennig voelen.

Afhankelijk van de specifieke omstandigheden van de droom en de persoonlijke ervaringen van de dromer, kan deze droom ook wijzen op gevoelens van verlies, heimwee, of het loslaten van het verleden. Het kan zijn dat de dromer zich niet op hun gemak voelt met de veranderingen die momenteel in hun leven plaatsvinden en dat ze worstelen met het loslaten van hun verleden en het omarmen van de toekomst.

Over het algemeen is het belangrijk om te onthouden dat dromen subjectief zijn en dat de betekenis ervan afhankelijk is van de persoonlijke ervaringen en emoties van de dromer. Het kan nuttig zijn om de specifieke details van de droom te overwegen en te reflecteren op eventuele recente gebeurtenissen of emoties die de droom kunnen hebben veroorzaakt.

Verder kwam ik tegen:
Force (gedwongen) in een droom is een hint voor bescherming, verantwoordelijkheid of bezit. U moet zich bewust zijn van het ontwikkelen van gezondheidsproblemen. Je wordt gedwongen tot onderwerping of gehoorzaamheid. Je droom symboliseert je angsten over je relatie. Er is iets dat je probeert te verbergen.

To move (verhuizen -bewegen) Beweeg in deze droom vestigt de aandacht op je onderbewuste gevoelens van jaloezie jegens een bepaalde persoon. Je zoekt of probeert een gevoel van geluk te bereiken. Misschien heb je een gebrek aan zelfvertrouwen en een laag zelfbeeld. Je droom is een aanwijzing voor de verwachte genoegens, veeleisende verantwoordelijkheden en groeiende angsten die gepaard gaan met de feestdagen. Je bent op zoek naar een gevoel van verbondenheid en familie.

Huis in droom is een metafoor voor verlies en ontevredenheid met de huidige staat van je leven. Misschien bent u bedrogen of bedrogen. Je bent klaar om te genezen van een emotionele wond. Deze droom vestigt de aandacht op behendigheid, angst, felheid, superioriteit en kracht. Je moet een situatie benaderen met meer agressie en vastberadenheid.

Dream About Being Forced wijst op je verlangen naar vrijheid. Je blijft volkomen stil. Je bent bang om de onbekende aspecten van jezelf onder ogen te zien. Deze droom wijst op een polariserend probleem in je leven. Je bent klaar om je basisgevoelens onder ogen te zien en je onderdrukte gedachten te verkennen.

Ik hoop dat je er iets aan hebt en dat het duidelijkheid schept.

Groeten,
Chris Nederhorst

Karin Zijlstra

Ik droomde over wandelen met een hond. Toen kwam ik bij heel mooi zwemwater. Ik maakte de hond ergens aan vast en ging zelf zwemmen. Het water was prachtig en zalig warm. Alleen was ik helemaal vergeten dat de hond er nog was. Dus later kwam ik terug en zag ik dat de hond in het water stond. Het was al laat en ik ging snel met de hond terug naar zijn baasje. Onderweg kwam ik mijn zoons tegen en liepen we mee met een paard en wagen waar een bekende Nederlandse vrouw mee meeliep. Mijn zoon wilde perse met de wagen meelopen om wat vragen te stellen aan haar. En ik was al laat, maar liep evengoed mee. De dag was al bijna om en ik wilde thuis ook nog van alles doen. Ik had het gevoel dat ik deze dag in mijn huis nog van alles moest doen. En nu liep in met de hond heel rustig mee met een paard en wagen. Wat zou deze droom betekenen.

Erna

Hoi Chris,

De laatste paar weken droom ik bijna elke nacht over een afspraak over geld, een lening, een storting van geld die ik nog moet doen.
Op het moment dat ik wakker wordt, dan weet ik de reden. En bedenk ik me, die moet ik onthouden.
Heb zelfs in mijn droom gepraat tegen mijn man..ik zei ” nu weet ik het, iets met eieren…blabla. grote onzin natuurlijk.
Ik weet dat ik die droom weer heb gehad, als ik smorgens wakker wordt. Het maakt mij heel onrustig. Terwijl ik weet dat ik helemaal geen geldzorgen of leningen heb.
Kun jij zeggen wat dit betekent?
Met vriendelijke groet
Erna

Laura

Ik had een droom over mijn overleden broer. Mijn broer werd die nacht vermoord in mijn droom en de verdachten was onduidelijk.
In het echte leven is mijn broer aan overdosis gestorven.
Daarnaast ging ik zogezegd trouwen en werd ik ook achterna gezeten omdat ik de waarheid wou achterhalen.

Nathalie

Ik droomde heel naar dat ik gestoken werd door een beest, zo snel en pijnlijk. Niets te zien, paar minuten lang en toen was er zo’n flinterdun haartje zoals van een cactus, maar toen ik deze eruit trok werd het een insect en die bleven maar komen en deden steeds meer pijn totdat mijn hele had vol zat met blaren zo groot als knikkers. Na 50 stuks werd ik wakker.

Mik

Ik heb de laatste tijd 2 dingen die regelmatig terugkomen in mijn dromen.
1) mensen die ‘normale’ mensen lijken te zijn, maar die dan als het ware een soort soort beest worden. Ze blijven kijken op mensen maar draaien helemaal door.

2) regelmatig zie ik mijn overleden oma. De ene droom kan ik beter hebben dan de ander.
Bij de ene droom kan ik dicht bij haar komen zonder dat ik in paniek raak. Dan kan ik met haar vertellen. De ene keer huilt ze de andere keer niet. De ene keer huilt ik en de andere keer niet
Maar ook zijn er dromen waarbij ik niet in haar buurt kan komen. Ook bij deze dromen kan ik het de ene keer beter hebben dan de andere keer. Soms heb ik dromen waarbij ik niet dicht bij kan komen en dat ik dan als het ware in paniek raak dat ik haar zie. De andere keer kan ik naar haar zwaaien en het eigenlijk ‘normaal’ vinden.

De ergste droom die ik ooit heb gehad met mijn oma is:
Ik liep met mijn (ook in de echte wereld) familie over een markt. Ik zag mijn oma daar staan. Ik kon heeeel dichtbij komen. Oma was altijd zo ontzettend lief en zal geen vlieg kwaad doen. Ik zag in haar ogen dat er iets niet klopte en ze had moeite met praten. Daarna stak ze op de markt (in de drukte) iets in brand.
Ook een enge droom die ik vaker gehad heb over oma (keer of 3/4)
Ik kon heel dichtbij komen, maar zag dan als snel dat dit mijn oma niet was. Dat ze een soort gedaanten verwisseling had gehad. Dit kon ik dan hard op benoemen. Vervolgens werd en dan gelachen en werd hun masker afgedaan.
Deze dromen, nachtmerries hebben veel indruk achter gelaten

Mara

Ikschrok gisteren wakker omdat iemand heel hard “Hallo” riep door de brievenbus. Ik moest echt even terug op aarde komen omdat het zo echt leek dat ik dacht dar er echt iemand hallo riep door de brievenbus…. ik heb de hele dag een opgejaagd gevoel gehad van de schrik. Het was rond half 5 5 uur. Ik heb daarna niet meer geslapen.

Bernadet

Dag Chris,
Ik had zo’n vreemde droom. Ik liep over straat en zag een vrouw met lang haar, ze was drijfnat en had geen gebit in, ze kroop een open ruimte in, een soort garage. e zag er wanhopig uit. Ze leek onder de modder te zitten.
Ik liep naar haar toe om haar te helpen maar dat wilde ze niet, ze brabbelt wat.
Ineens was die vrouw op een heel modderig terrein en ze stak haar hoofd in de modder en liet zich verzwelgen door die modder. Het gekke was dat in de plassen water om haar verdwijnpunt rukken van haar benen en een voet te zien was, haar hoofd niet.
Ik was bang en wilde wegrennen én helpen en toen werd ik wakker.
De droom laag me niet los omdat ik de betekenis niet snap.

Daan

Ik heb de laatste tijd heel veel dromen over dat ik niet vooruit kom met rennen. Alsof ik vastgenageld zit aan de bodem. Steeds hetzelfde. De ene keer ren ik weg, omdat ik achtervolgd word door een clown en de andere keer, omdat ik een stuk aan het hardlopen ben. Wat betekent dit? Ook heb ik de laatste tijd heel veel dromen waarvan ik denk dat ze een betekenis hebben, maar ik weet het niet.

Tom

Beste admin.
Ik schrik niet snel in mijn dromen maar deze was toch wel heel raar. Ik zie een zwarte kat in mijn huis lopen die de hele tijd tegen me aan loopt voor aandacht. Op een gegeven moment gaat ze op haar rug liggen dus ik redeneer dat ze een aai op haar buik wil maar ikwordt gekrabt. Ik sta terug op en ga in de zetel zitten waarop plots een onbekende vrouw voor me op de grond neerhurkt, mijn hand in haar hand legt met haar andere hand op mijn hand waarop ze recht in mijn ogen kijkt en haar ogen gevuld worden met een zilver zwarte kleur waarop mijn hoofd begint te zinderen en dan wakker werd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *