Matrassen vergelijken voordat u gaat proefliggen

Matrassen vergelijken is een belangrijke stap voor een goede keuze van het juiste matras. Het is van belang dat voordat u op pad gaat om proef te liggen, eerst matrassen gaat vergelijken qua matraseigenschappen. Zodoende weet u weet welk type matras het beste bij u past. Vergelijk daarom de matrassen niet alleen met hoe ze liggen maar ook hoe men er op kan omdraaien en bewegen. Ook het ventilerend vermogen, de levensduur, de garantievoorwaarden en de gebruikte materialen zult u met elkaar moeten vergelijken.

U zult versteld staan hoeveel een zelfde type matras toch kan verschillen. Hieronder nemen we alle type matrassen een voor een door. Latex matrassen, traagschuim matrassen, polyether matrassen, koudschuim matrassen, luchtmatrassen, pocketvering matrassen en waterbedden. Naast het type matras staat een cijfer en dit is mijn persoonlijke waardering:

Latex matrassen (6)

Een latex matras is een matras met een kern van latex (rubber). Rubber neemt slecht vocht op en is relatief warm omdat latex niet goed ventileert, behalve Talalay latex (zie onderaan bij latex).

 

Latex matrassen informatie

Meer informatie over: Latex matrassen

Polyether matrassen (4)

Dit is het goedkoopste type matras verkrijgbaar. Polyether is een zogenaamd ouderwetse schuimsoort met weinig veerkracht en mindere ventilatie. En juist de veerkracht en het ventilerend vermogen zijn zo belangrijk voor een matras.

Polyether matrassen informatie

Meer informatie over: Polyether matrassen

Lucht matrassen (7)

Een luchtmatras is een matras met een luchtkern, deze luchtkern wordt omgeven door latex of door koudschuim. Het voordeel van lucht is dat het zich goed vormt naar uw lichaam.

Lucht matrassen informatie

Meer informatie over: Lucht matrassen

Waterbedden (6,5)

Er zijn veel voorstanders van waterbedden maar ook velen die er uiteindelijk op terugkwamen. Waterbedden bieden vele voordelen maar kennen ook veel nadelen.

Lees ook:  Pocketvering matrassen

 

Matrassen vergelijken waterbed

Meer informatie over: Waterbedden

Traagschuim matrassen (8,5)

Traagschuim matrassen hebben zeer goede ligeigenschappen doordat traagschuim op een goede wijze het lichaamsgewicht verdeelt en ondersteunt.

Traagschuim informatie

Meer informatie over: Traagschuim matrassen

Koudschuim matrassen (7,5)

Koudschuim zouden we hét hightech schuim van dit moment kunnen noemen. Het is namelijk een materiaal dat zeer veerkrachtig is en uitstekend ventileert.

Koudschuim informatie

Meer informatie over Koudschuim matrassen

Pocketvering matrassen (6)

Een pocketvering matras is een matras gevuld met veertjes die afzonderlijk zijn ingepakt in zakjes. Ook wel pockets genoemd. Dit type matras ventileert goed maar kent redelijk veel nadelen waar weinig tot niet over gesproken wordt.

Pocketveringmatrassen

Meer informatie over Pocketvering matrassen

Binnenvering matrassen (5)

Binnenvering matrassen zijn matrassen waar staaldraad veren in zitten welke aan elkaar zijn verbonden. Deze matrassen kunnen worden voorzien van een toplaag van polyether of koudschuim. Maar ook met latex of traagschuim.

Matrassen vergelijken binnenvering bonell matrassen

Meer informatie over Binnenvering matrassen

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.