Stoppen met snurken, hoe doe je dat?

Stoppen met snurken kan echt

Het kan, stoppen met snurken. Maar hoe doe je dat? Er zijn diverse oplossingen om met snurken te stoppen. Snurken is vooral voor de partner vervelend maar ook voor de snurker kan het een negatief effect hebben voor zijn of haar eigen nachtrust. Snurk geluiden ontstaan meestal door vernauwingen in de luchtwegen.

Stoppen met snurken kan echt

Snurken gebeurd het snelst als men op de rug ligt maar kan ook door een verkoudheid of griep behoorlijk verergerd worden. Dit komt omdat de slijmvliezen en keelholte dikker worden waardoor men moeilijker ademt en lucht er lastiger langs kan. Ook kan, vooral als men op de rug slaapt, de tong naar achter zakken waardoor de ruimte in de keelholte verkleind wordt.

Verder kan, vooral wanneer men op de rug ligt, de tong naar achter zakken. Waardoor de keelholte verkleind en naar elkaar gezogen wordt en gaat trillen. Bij 84% van de snurkers is het snurken vooral te wijten aan het feit dat er te weinig lucht door de neus naar binnen kan.

Hier een aantal mogelijkheden om snurken te verminderen:

  • Geen alcoholgebruik twee uur voor het slapen gaan.
  • Geen zware maaltijd voor het slapen.
  • Niet roken vlak voordat u naar bed gaat.
  • Zorg dat u zo min mogelijk overgewicht heeft en beweeg voldoende.
  • Zorg voor een regelmatig leefpatroon, zonder slaap- en kalmerende middelen.
  • Als deze kunstgrepen niet werken kunt u er altijd nog voor kiezen om met oordopjes proberen te gaan slapen. Of een nachtje op de logeerkamer of op de bank.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.