Praten in je slaap

Slecht slapen door je partner is een groot probleem. Lees de tips om dit zo snel mogelijk op te lossen

In het Engels wordt praten tijdens de slaap als sleep-talking aangeduid. Praten tijdens de slaap staat bekend als een slaapstoornis. Er kunnen complexe zinnen gesproken worden of hele gesprekken maar ook alleen gemompel. De mate van praten is verschillend per persoon en is totaal niet gevaarlijk. Toch zijn er wel grote nadelen aan het praten… Lees meer »

Wat is het juiste matras voor mensen met Parkinson-problemen?

Parkinson is een uiterst vervelende ziekte met allerlei symptomen die het slapen extra moeilijk maken. De meest bekende symptomen zijn het trillen van de handen, benen, kin of tong. Meestal gaat Parkinson ook samen met verschillende slaapproblemen. De meest voorkomende slaapproblemen bij de ziekte van Parkinson zijn meer moeite met het in slaap vallen, vaker… Lees meer »

Slaapproblemen door roken

Depressie en angstoornissen door slaapproblemen

Een groot aantal mensen heeft last van slaapproblemen, in sommige gevallen kunnen deze slaapproblemen veroorzaakt worden door roken. Naast de vele schadelijke effecten die  worden veroorzaakt door roken kan het ook de nachtrust negatief beïnvloeden. Kijk uit met nicotine! Even ontspannen een sigaretje roken hoor je vaak, maar eigenlijk is dit in biologische zin onmogelijk…. Lees meer »

Een grote toename van slapeloosheid door de pandemie

Sinds de pandemie is het aantal mensen met slapeloosheid verviervoudigd, mensen kunnen lastig in slaap vallen, dromen meer en zijn overdag vermoeider. Volgens de Google zoekmachine is de zoekterm ‘’insomnia’’ in de eerste helft van vorig jaar (2020) een schokkende 58 procent gestegen. Hieraan is te zien dat steeds meer mensen slaapproblemen en slapeloosheid ervaren…. Lees meer »

Nachtzweten: oorzaken en tips

Nachtzweten is een vervelend verschijnsel waarbij iemand ‘s nachts overmatig zweet. Een gemiddeld mens verliest per nacht zo’n kwart liter (250 ml) aan zweet. ‘s Nachts zweten is dus heel normaal, maar het kan vervelend worden wanneer u te veel zweet. In dit artikel vertellen we u wat nachtzweten is, over de symptomen en oorzaken… Lees meer »

Wakker worden met hoofdpijn

Hoofdpijn is altijd vervelend, maar het is extra irritant als je je dag ermee begint. Als je s ’morgens last hebt van hoofdpijn wordt dit ochtendhoofdpijn genoemd. De directe oorzaak is niet altijd even duidelijk omdat er meerdere mogelijkheden zijn waar het door kan komen. Zo kun je bijvoorbeeld wakker worden met hoofdpijn door slaapgebrek… Lees meer »

Alles wat u moet weten over slaapverlamming

Slaapapneu

Een slaapverlamming is een staat tussen slapen en waken waarbij uw lichaam volledig verlamd is, maar u zelf compleet bij bewustzijn bent. Mensen die last hebben van slaapverlamming omschrijven het gevoel als eng en beangstigend, omdat het vaak ook gepaard gaat met hallucinaties. In dit artikel vertel ik alles over slaapverlamming, waar dit gevoel vandaan… Lees meer »

De link tussen reuma en slapeloosheid.

Reuma Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 verschillende aandoeningen aan de gewrichten, spieren en pezen. Bij deze aandoeningen is het afweersysteem van het lichaam ontregelt, waardoor er chronische ontstekingen ontstaan. De meeste vormen van reuma veroorzaken pijn en stijfheid in gewrichten en/of spieren en maakt het slapen lastig. Langzamerhand wordt er gelukkig wel… Lees meer »