Verschillen tussen mannen en vrouwen bij het slapen

Slecht slapen door je partner is een groot probleem. Lees de tips om dit zo snel mogelijk op te lossen

Mannen en vrouwen kunnen erg verschillen als het om slapen gaat. Ze hebben namelijk een ander slaapritme, het is daarom ook niet vreemd dat uw partner gelijk in slaap valt en u nog niet. In dit artikel leest u de bewezen verschillen tussen het slaapgedrag van mannen en vrouwen. 1.   Vrouwen hebben minder moeite om… Lees meer »

Slaapproblemen door overgangsklachten

Slaapproblemen door overgangsklachten komen vaak voor. De oorzaken kunnen verschillen maar hebben allemaal met de overgang te maken. Het begint meestal met moeizaam kunnen inslapen. Vrouwen in de overgang kunnen dan ook meestal moeilijker inslaap komen en worden vaak gedurende de nacht wakker door nachtelijk zweten. Het kan zelfs zijn dat de vrouw in de… Lees meer »

Behandeling van slaapstoornissen bij ouderen

Behandeling van slaapstoornissen bij ouderen kan op verschillende manieren. Allereerst is het aan te raden meer te bewegen overdag.Lichaamsbeweging werkt erg goed voor ouderen die last hebben van een slaapstoornis. Maar ook een goed en fijn matras en een beker warme melk voor het gaan slapen kan het slaappatroon verbeteren. Wanneer dit niet werkt en… Lees meer »

Oudere mannen hebben meer slaapproblemen dan vrouwen

Oudere mannen hebben meer slaapproblemen dan vrouwen. Oudere mannen denken meestal beter te slapen dan vrouwen van dezelfde leeftijd. Maar in werkelijkheid is het met de nachtrust van de mannen meestal juist slechter gesteld. Mannen vallen moeilijker in slaap en worden ’s nachts vaker wakker. Dit blijkt uit een onderzoek dat is gedaan door het… Lees meer »

Slaapproblemen bij ouderen komen vaak voor

Slaapproblemen bij ouderen komen vaker voor dan bij mensen van middelbare leeftijd. Het inslapen duurt langer en ze slapen korten per nacht. Daarnaast worden ouderen vaak gedurende de nacht wakker, slapen ze lichter en hebben dan moeite met weer inslapen. Vooral ouderen met met psychische stoornissen hebben te kampen met slaapproblemen. Over het algemeen hebben… Lees meer »

Slaapproblemen bij baby’s en kleine kinderen

Slaapproblemen bij baby's kleine kinderen

Ongeveer twee derde van alle baby’s en kleine kinderen heeft eens in de zoveel tijd last van één of meerdere slaapproblemen. U staat hier dus niet alleen in! Meestal is er ook niets bijzonders aan de hand en is het gewoon een fase van zijn of haar ontwikkeling. Vooral baby’s kunnen moeite hebben met alleen… Lees meer »

Slaapproblemen bij jongeren komen vaak voor

Slaapproblemen bij jongeren komen vaak voor. Uit recent onderzoek is gebleken dat één op de vijf jongeren lijdt aan slaapproblemen. Jongeren met insomnia weten vaak niet dat ze een slaapprobleem hebben. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 15 tot 25% van de jongeren last heeft van slaapproblemen. De slaapproblemen bij jongeren kunnen heel verschillend zijn…. Lees meer »

Biologische klok en slaapproblemen

Slaapproblemen door verschillende oorzaken

Biologische klok en slaapproblemen. Over het algemeen krijgen we meer slaapproblemen naarmate we ouder worden. Dit komt mede omdat het lichaam steeds meer moeite heeft de biologische klok van het lichaam onder controle te houden. Hormonale veranderingen bijvoorbeeld tijdens de overgang, of chronische ziekte en aandoeningen kunnen deze disbalans versterken en of veroorzaken. Het slaap-waak… Lees meer »