De beste natuurlijke slaapmiddelen

De beste natuurlijke slaapmiddelen Slaapproblemen kunnen zowel bij ouderen als bij jonge mensen voorkomen en creëren meerdere negatieve effecten. Slaapprobleem maken je gemakkelijk prikkelbaar, futloos en humeurig maar veroorzaken ook concentratiestoornissen en geheugenproblemen. Daarnaast zijn mensen die kampen met slaapproblemen een stuk gevoeliger voor stress en ziektekiemen omdat de weerstand daalt door het gebrek aan… Lees meer »

De invloed van natuurlijke melatonine

Je lichaam produceert van nature het hormoon melatonine om aan te geven dat het tijd is om te gaan slapen. Omdat slaap je gezondheid aanzienlijk kan beïnvloeden is het handig om te weten dat bepaalde voedingsmiddelen melatonine bevatten. Pistachenoten en andere op voedsel gebaseerde bronnen van melatonine, zoals granen en paddenstoelen, kunnen helpen om de… Lees meer »

Het enorme belang van Melatonine

Melatonine heeft meerde functies. Het is vooral bekend omdat het onze biologisch klok regelt. Melatonine is enorm belangrijk en dus niet alleen om goed te kunnen slapen. Melatonine is een belangrijke antioxidant die ons beschermt tegen de schadelijke effecten van straling, giftige stoffen en veel uit één lopende andere zaken regelt. Zo is het ook… Lees meer »

Een verzwaringsdeken helpt sommige mensen beter te slapen

Een goede nachtrust betekend veel meer dan alleen maar lekker slapen. Hoe beter je slaapt hoe beter je je voelt. Een goede nachtrust heeft zowel effect op ons geestelijk als ons lichamelijk welzijn. Wat is een verzwaringsdeken en hoe werkt het? Een verzwaringsdeken is een deken die verzwaard is en hierdoor een stuk zwaarder is… Lees meer »

Waarom slaapmiddelen niet langdurig gebruiken?

Waarom slaapmiddelen niet langdurig gebruiken? U kunt heel snel verslaafd raken aan benzodiazepines. Wanneer u benzodiazepines langer dan twee weken gebruikt, wordt het al moeilijk om ermee te stoppen. Vrijwel direct na het nemen van de eerste pil merkt u dat u ontspannen en rustiger wordt of beter kunt slapen. Verslavend effect treedt al snel… Lees meer »

Slaapmiddelen moet u maar kort gebruiken

Slaapmiddelen moet u maar kort gebruiken. Benzodiazepines zijn bedoeld om kort te gebruiken en werken zeer verslavend. U kunt Benzodiazepines gebruiken als het u echt niet lukt om op een andere manier tot rust te komen. Dan kunnen benzodiazepines tijdelijk heel goed helpen tegen uw slaapproblemen.   Kans op verslaving bij langdurig gebruik Als u… Lees meer »

Benzodiazepines hoe werken deze medicijnen?

Benzodiazepines, hoe werken ze?

Benzodiazepines hoe werken deze medicijnen? Benzodiazepines hebben een remmende werking op uw hersenen en ontspannen de spieren. Benzodiazepines hebben een spierverslappend effect en werken ook kalmerend. U wordt dus rustiger en voelt zich meer ontspannen. Vaak voelt u zich na gebruik ook wel wat sloom en slaperig. Benzodiazepines werken snel en zijn doeltreffend Hoe lang… Lees meer »

Benzodiazepine wat is het voor een medicijn?

Benzodiazepines, hoe werken ze?

Benzodiazepine wat is het eigenlijk voor een soort medicijn? Benzodiazepine is een chemische medicijn dat ervoor zorgt dat u rustiger wordt en daardoor beter kunt slapen. Benzodiazepine helpt ook als u zich erg gespannen of juist heel angstig voelt. Er bestaan veel verschillende benzodiazepine soorten. Het wordt in de volksmond ook wel valium genoemd. Benzodiazepines… Lees meer »

Slaapmiddelen gebruiken bij slaapproblemen

Te laat naar bed en je bent moe en hebt een slaapachterstand opgelopen

Als niets helpt en u radeloos bent kunt u overwegen om tijdelijk een slaapmiddel te gaan gebruiken. Slaapmiddelen gebruiken bij slaapproblemen kan tijdelijk uitkomst bieden. Uw huisarts kan u een slaapmiddel voorschrijven. Slaapmiddelen (benzodiazepines) helpen wel snel maar tijdelijk. Daarnaast raakt u heel snel verslaafd aan slaapmiddelen en kunt u al snel niet meer zonder… Lees meer »