De nadelen van koudschuim matrassen

Slecht koudschuim is te herkennen aan de onregelmatige grootte van de luchtbellen

Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen en bij koudschuim is dat niet anders. Koudschuim is een geweldig materiaal om matrassen van te maken maar het heeft ook nadelen. De nadelen van koudschuim zullen we hier allemaal noemen en op een rijtje zetten. Koudschuim gewicht Koudschuim is zwaar als je voor kwaliteit kiest. Als… Lees meer »

De beste natuurlijke slaapmiddelen

De beste natuurlijke slaapmiddelen Slaapproblemen kunnen zowel bij ouderen als bij jonge mensen voorkomen en creëren meerdere negatieve effecten. Slaapprobleem maken je gemakkelijk prikkelbaar, futloos en humeurig maar veroorzaken ook concentratiestoornissen en geheugenproblemen. Daarnaast zijn mensen die kampen met slaapproblemen een stuk gevoeliger voor stress en ziektekiemen omdat de weerstand daalt door het gebrek aan… Lees meer »

Praten in je slaap

Slecht slapen door je partner is een groot probleem. Lees de tips om dit zo snel mogelijk op te lossen

In het Engels wordt praten tijdens de slaap als sleep-talking aangeduid. Praten tijdens de slaap staat bekend als een slaapstoornis. Er kunnen complexe zinnen gesproken worden of hele gesprekken maar ook alleen gemompel. De mate van praten is verschillend per persoon en is totaal niet gevaarlijk. Toch zijn er wel grote nadelen aan het praten… Lees meer »

De invloed van natuurlijke melatonine

Je lichaam produceert van nature het hormoon melatonine om aan te geven dat het tijd is om te gaan slapen. Omdat slaap je gezondheid aanzienlijk kan beïnvloeden is het handig om te weten dat bepaalde voedingsmiddelen melatonine bevatten. Pistachenoten en andere op voedsel gebaseerde bronnen van melatonine, zoals granen en paddenstoelen, kunnen helpen om de… Lees meer »

Een zachte Robot als slaap partner

Slapen met een robot

Somnox de eerste robot die helpt bij het slapen en fris wakker worden. Slaaptekort is een veelvoorkomend probleem. Slecht slapen verhoogt de kans op verschillende lichaamskwalen, denk aan vermoeidheid, hartklachten en een slechte geestelijke gezondheid. Medicijnen worden vaak gezien als uitweg om deze kwalen te lijf te gaan.  Dat voorkomen we liever en hier kan… Lees meer »

Mythes over slaap

7 uur slaap is voldoende

Ook al slapen wij elke dag allemaal van de slaap zelf weten we heel weinig. Er zijn dan ook veel mythes rondom slaap die helemaal niet kloppen. Zo denken veel mensen dat je je eigen slaapritme kan regelen…dus van een ochtendmens een avondmens kan worden? Dit is dus niet het geval. Hieronder vindt u nog… Lees meer »