Kindermatrassen uit China

Tegenwoordig komen veel kindermatrassen uit China waar totaal geen kwaliteitscontrole is. Ook weet men niet wat er in het schuim wordt verwerkt. Vooral wieg en babywagen matrasjes maar ook baby en kindermatrassen komen uit China. Het zijn vooral de grote firma’s die hun inkoop in China doen. Ik vind dit een zeer slechte ontwikkeling. Zeker gezien het feit dat kinderen zo veel uren op het matras doorbrengen. Natuurlijk zijn deze schuimen prijstechnisch zeer aantrekkelijk. Zeg maar gerust zeer goedkoop. Wat er precies in zit is niet duidelijk. Zelfs als het schuim goed is worden containers vaak bespoten tegen ongedierte. Daardoor  kunnen er alsnog schadelijke stoffen bij de matrassen komen. Zoals BeterBed 2012 overkwam. Dit is een heel kwalijke ontwikkeling waar ik me echt zorgen over maak.

Overzees verschepen van kindermatrassen uit china

De betere fabrikanten werken met Certipur

De betere Europese fabrikanten werken volgens het Certipur procedé waardoor u gegarandeerd bent van kwaliteit en er zeker van kunt zijn dat er geen schadelijke stoffen in het schuim verwerkt zitten.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.