Garantievoorwaarden op matrassen

afbouwende matras garantie van 5 jaar
Bekijk de matras.info video

Garantievoorwaarden behoren natuurlijk helder en duidelijk te zijn maar helaas is dit niet altijd het geval. Sommige matras-garantievoorwaarden zou je zelfs klantonvriendelijk kunnen noemen. Wat is er bij matrassen bijna altijd uitgesloten van garantie en waar zit de garantie van een matras precies op? Waar zou u op kunnen letten en wat is belangrijk voor u?

Garantie voorwaarden per merk

Per merk verschillen de geven garanties enorm. Zo wel hoe lang de garantie is als wat er precies onder valt kan totaal verschillend zijn. Er zijn afbouwende garanties en volledige garanties. Bij een afbouwende garantie wordt meestal in percentage minder naargelang het aantal jaren verstrijkt. Bij een volledige garantie blijft de gehele garantie periode de gegeven garantie het zelfde.

Vervorming bij matrassen

Zo goed als elk product zal sporen van gebruik nalaten en zo ook een matras. Net als schoenen of een gedragen trui laat een matras al heel snel zien dat deze gebruikt is geweest. Het komt regelmatig voor dat mensen zien, vaak als ze opeens last van hun rug hebben, dat hun matras niet meer helemaal recht is. In de matrassenbranche wordt dit vervorming genoemd. Een matras zacht altijd iets uit en gaat naar het lichaam staan. In de garantievoorwaarden van matrassen spreken we pas van kuilvorming als de matras kern en X aantal cm wegloopt van de randen. Dus mocht u een afdruk op de bovenkant van uw matras zien schrik dan niet want dit is zeer waarschijnlijk een normale vervorming.

25 jaar garantie maar niet op kuilvorming matras garantie

Wat is kuilvorming en wat is vervorming?

Om te kijken of er iets aan de hand is met uw matras en dit goed te kunnen beoordelen is het het beste om foto’s van de schuimkern zonder tijk te maken. Hoe doet u dit? U haalt de tijk (het textiel) van het matras af en legt de matraskern op een vlakke ondergrond, dus niet op uw bedbodem. Leg dan een rechte lat over de breedte van het matras (over de vermeende kuil) en maak dan zo duidelijk mogelijk foto’s. Hierdoor wordt het zichtbaar hoeveel de bovenkant van het matras wegloopt van de lat. Op deze manier kunt u beoordelen of er kuilvorming is of een normale gebruikelijke vervorming.

Lees ook:  Hebben baby’s minder stress als ze bij hun ouders slapen?

Geldt dit ook voor de tijk ook al is die gewassen?

Op het textiel, de tijk die om het matras zit normaal gesproken geen garantie. U heeft natuurlijk recht op een 100% goed product dus mocht er toch iets kapot gaan in de eerste 6 maanden na uw aankoop dan gaan wij ervan uit dat het al niet in orde was toen het geleverd werd. U heeft dan recht op gratis reparatie of vervanging, tenzij het product verkeerd gebruikt is.

Onderhoud van het matras

Gebruik altijd een molton of de Swissa katoenen onderdeken die u regelmatig wast. Een onderdeken biedt veel voordelen. Het matras blijft droger waardoor er minder bacteriën ontstaan. Ook blijft het bed koeler en wordt het veel minder vuil. Omdat de onderdeken zo goed als al het vuil opvangt hoeft u de matras-tijk veel minder te wassen. Let op! Volg altijd de instructies van het wasvoorschrift op. U vindt deze aan de binnenkant van de matras-tijk.

 

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *