Tempur matrassen garantievoorwaarden

Tempur matrassen

Tempur matrassen garantievoorwaarden. Als u een nieuw matras of bed gaat kopen zijn de garantievoorwaarden van uw matrassenleverancier van groot belang. Vaak zijn de garantievoorwaarden echter niet duidelijk of zelfs ondoorzichting met allerlei restricties. Hierdoor kunt u gemakkelijk voor onaangename verrassing komen te staan. Het blijkt namelijk dat veel garantievoorwaarden van met name gerenommeerde merken alles behalve klantvriendelijk zijn. Zo wordt er bijvoorbeeld vaak gesuggereerd dat het om een volledige garantie van wel 5, 10 of zelfs 15 jaar gaat terwijl het eigenlijk een afbouwende garantie is.

Tempur garantie geldt alleen bij een officiele Tempur dealer

Het gerenommeerde merk Tempur geeft op haar matrassen 15 jaar garantie. Dat klinkt heel aantrekkelijk maar als je de garantie voorwaarden doorneemt blijken er allerlei restricties op te zitten en blijkt de garantie ook nog eens afbouwend te zijn.

Restricties op garanties

De restricties op de Tempur garanties zijn dat u het product bij een erkende Tempur dealer moet hebben gekocht waarmee u een basis garantie van 2 jaar krijgt. Op zich is dat al vreemd omdat een fabrieksgarantie toch gewoon een fabrieksgarantie is? Ongeacht waar het product gekocht wordt.

Je krijgt dus maar twee jaar garantie tenzij je het Tempur matras laat registreren binnen 2 maanden na de aankoop. Dan wordt de garantieperiode verlengd tot 5 jaar volledig en daarna pro rata afgebouwd. Dat betekent dat je na afloop van de 5 jaar periode moet gaan bijbetalen in geval van een garantieclaim.

garantieformulier Tempur garantie registreren

Vergeet niet je Tempur matras te registreren

Maar wat gebeurt er als je het Tempur matras niet tijdig hebt geregistreerd?

Als je het matras niet hebt geregistreerd heb je bij Tempur volgens de voorwaarden maar 2 jaar garantie. Mits je, zoals eerder vermeld, het Tempur matras bij een erkende dealer hebt gekocht. Is dit namelijk niet zo dan heb je helemaal een probleem.

Lees ook:  Moe in de herfst? Zo pas je je bioritme aan

Het aanbieden van een 15 jaar garantieperiode met allerlei restricties is in mijn optiek echt niet meer van deze tijd.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.