Hoe ernstig is de invloed van technologie op onze slaap?

Hoe ernstig is de invloed van technologie op onze slaap? In onze ‘altijd-online’ wereld van nu, waar er vaak wordt verwacht dat we continu wakker zijn en klaar om te communiceren met anderen. Hebben velen van ons de psychologische redenen vastgesteld waarom we minder lijken te slapen en te genieten van een verslechterde kwaliteit van de slaap. Maar wist je dat onze technologie ook nadelige fysieke en neurologische effecten heeft? vooral de schermen die wij zo plichtsgetrouw mee naar bed nemen.

In een National Sleep Foundation studie gaf 63% van de ondervraagden dat ze niet genoeg slapen.

Lichtbronnen veroorzakers slaapproblemen

Zowel lezen als gamen kan evenzeer negatieve gevolgen hebben als ze worden gedaan op een scherm met achtergrondverlichting. Zoals de infographic aangeeft kan gebrek aan slaap terugkomen om ons te achtervolgen op lange termijn. Wat mogelijk kan leiden tot aanhoudende depressie, obesitas, diabetes en hart-en vaatziekten. Dus wat kunnen we doen? Als lichtgevende schermen steeds vaker ook in apparaten die we gebruiken voor het lezen worden gebruikt, is het hebben van zelfbeheersing belangrijker dan wat dan ook als gevolg van nieuwe gadgets of speciale wekkers. Belangrijk is dan het maken van een gerichte beslissing. Bijvoorbeeld door je apparaat een uur of twee weg te leggen voor het slapen gaan.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.