Slapen met je huisdier goed voor je nachtrust

Slapen met je huisdier goed voor je nachtrust

Als u slecht slaapt overweeg dan uw huisdier bij u in de slaapkamer te laten slapen. Het blijkt namelijk dat mensen die samen met hun huisdier slapen een betere en gezondere nachtrust hebben. Uit onderzoek van de Mayo Clinic in Arizona blijkt dat zowel de mensen als de huisdieren beter sliepen.

Slapen met je huisdier goed voor je nachtrust

Vorig jaar nog kwamen er berichten dat slapen met je dier in je slaapkamer slecht zou zijn voor de gezondheid. De huisdieren zouden voor mijten en ander ongedierte zorgen en daarnaast zorgen voor jeukende en gezwollen ogen. Niet is echter minder waar! Slapen met je huisdier zorgt voor een betere en rustigere nachtrust.

“Dit komt omdat de aanwezigheid van je huisdier een veilig en fijn gevoel creëert”, vertelt de auteur van het onderzoek Lois Krahn. “Ook heeft een rustige hond of een spinnende kat een ontspannend effect op ons.”

Betere nachtrust door huisdier

De ‘gemiddelde slaapefficiëntie’, de tijd dat je ook echt slaapt als je in bed ligt, is 80 procent. De deelnemers die de nacht doorbrachten met hun hond, hadden een gemiddelde slaapefficiëntie van maar liefst 83 procent.

“Zorg er wel voor dat je je je huisdier aan het voeteneinde of naast het bed legt. Sommige huisdieren kunnen ‘s nachts nogal actief en bewegelijk zijn, waardoor je nachtrust juist weer meer verstoord kan worden”, vertelt Krahn. Daarnaast is het niet in alle situaties geschikt. “Mensen met astma of dieren allergieën moeten hun huisdier natuurlijk volledig uit de slaapkamer houden.”

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.

2 Reacties

Lion

Haha een kat kan je goed uit je slaap houden hoor… Met al dat oneindig wassen en trappelen en spinnen. Helemaal als ze bij voorkeur in je hals kruipen of over je hoofd (mond/neus) gaan liggen. Heb hoe dol ik ook op mijn kat ben besloten om de nieuwe kat nooit (okay zelden b.v. enkel als ze ziek is of als je verdrietig of eenzaam bent of het diertje eens zo over komt) bij me te laten. Scheelt ook haren etc.
Het is fijn, knus, geeft extra band maar zonder geeft toch wel veel rust.

E. Brands

Ik wil hier wel even op reageren . Jaren lang alleen geweest met een Riesenschnautzer hond.
Daar deze altijd in mijn bijzijn in de slaapkamer was en zelfs in hotels en thuis regelmatig zelfs in Bed sliep.
Heeft mij altijd een veilig en rustgevend gevoel gegeven en warmte en sliep hierdoor als een roos.
Nu ik een partner heb die ook zo van honden houdt slaapt de hond in de slaapkamer voor het bed maar niet meer in bed want dan wordt het te krap. Ik wist uit literatuur dat het juist ook gezond kan zijn om een hond dicht bij je te hebben . Maar inderdaad als je allergisch ergens voor bent dan is het geen optie. Hoop hier een bijdrage hebben mogen leveren over slapen met huisdieren. m.v.g. Erik.

Marcel

Bij mij sliepen altijd meerdere dieren op bed, die hartstikke schoon en zindelijk waren waaronder een mechelse herder en een afrikaanse dwerggeit en ze wisten dat ze eerst in badkamer hun poten moesten wassen voor ze op bed mochten, maar ik heb ook wel zwanen ganzen en eenden op bed gehad of zieke en gewonde dieren puur om een vertrouwensband op te bouwen en die sliepen dan op een oude handdoek en nooit waren er problemen en ze genazen sneller.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *