Onderzoek voor slechte slapers

Onderzoek naar slechte slapers Onderzoek naar slechte slapers

Onder leiding van Prof. Eus van Someren wordt er onderzoek gedaan naar slaapproblemen. Dankzij uw bijdrage begrijpen we steeds beter hoe slaapproblemen ontstaan, én hoe we slechte slapers beter kunnen helpen.

Sommige slechte slapers onder u kunnen nu ook deelnemen aan extra onderzoek. U leest hieronder wat dat inhoudt en kunt hier vrijblijvend kijken of u in aanmerking komt. Als u als als goede of slechte slaper ook gewoon mee wilt doen aan het onderzoekkunt u helpen door af en toe een vragenlijst in te vullen. Daarvoor kunt u zich hier inschrijven.

Extra onderzoek voor slechte slapers

Hieronder leest u meer over het extra onderzoek waar sommige slechte slapers voor in aanmerking komen. In het ‘Slapeloosheid en Stemming’ onderzoek gaan we proberen er achter te komen waarom slecht slapen bij sommigen een sterk effect op hun stemming heeft en bij anderen veel minder. We meten hersenactiviteit, gedrag en omgeving.

Wie zoeken wij in het onderzoek voor slechte slapers?

We zoeken mensen die minimaal drie keer per week slecht slapen. Om te bepalen of u geschikt bent voor deelname, vragen we u om eerst twee vragenlijsten in te vullen: ‘Meedoen aan Slapeloosheid en stemming’ en ‘Somberheid’. Dat duurt ongeveer 5 minuten tot een half uurtje. Uw deelname is geheel vrijblijvend, en u kunt elk moment stoppen zonder opgaaf van reden.

Wat houdt deelname in?

Het onderzoek is verspreid over een jaar. Bij de start van het onderzoek bezoekt u ons slaaplab in het Nederland Herseninstituut in Amsterdam voor een hersenscan en een nachtslaapregistratie. Het is een unieke ervaring: u slaapt in misschien wel het meest high tech “hotel” van Nederland. U draagt dan ook enkele dagen thuis kleine meetapparaatjes. Na enkele maanden vragen we u weer wat vragenlijsten in te vullen via internet. Sommigen doen thuisoefeningen, en het kan ook zijn dat er een tweede hersenscan wordt gemaakt.
We houden bij het inplannen van de afspraken uiteraard rekening met uw agenda en vakanties. De start van het onderzoek vindt plaats van maart tot eind juli 2019. Als u het onderzoek afrondt ontvangt u een vergoeding van €230,-. Ook uw reiskosten worden vergoed.

Lees ook:  Feng Shui slaapkamer inrichting

Ontdek of u mee kunt doen

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *