Cognitieve gedragstherapie en hartcoherentie training om slaapproblemen te behandelen

Cognitieve gedragstherapie en hartcoherentie training om slaapproblemen te behandelen. Beide trainingen kunnen goed bij slaapproblemen worden toegepast. Ook biedt het een goed alternatief voor slaapmedicatie. Het pakt de slaapproblemen bij de bron aan en bestrijdt niet enkel het symptoom. Het kan het slaapprobleem terugvoeren naar conditionering. Het lichaam heeft geleerd slecht te slapen en moet nu opnieuw leren om goed te slapen. De vicieuze cirkel van het slecht slapen kan zo doorbroken worden. Zodoende wordt het oude patroon veranderd in een goede nachtrust.

Slaapproblemen behandelen met cognitieve gedragstherapie en hartcoherentie training

Bij veel slaapstoornissen speelt conditionering een rol

In die gevallen kan cognitieve gedragstherapie een goede ondersteuning bieden. Bijvoorbeeld bij de afbouw van slaapmedicatie. Maar ook bij mensen die te veel afhankelijk zijn geworden van slaapmiddelen.

Daarnaast wordt de behandeling van de slaapproblemen ondersteund door hartcoherentie training. Deze training is een ademhalingstechniek die relatief eenvoudig aan te leren is. De training zorgt ervoor dat het lichaam weer in balans komt terug komt.

Voor meer info over dit onderwerp bekijk.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.