Een warm bad of warme douche nemen

Een warm bad of warme douche nemen om te ontspannen kan ervoor zorgen dat je beter in slaap komt. Voordat je in slaap kan vallen moet het lichaam zich ontspannen en ook de geest rustig worden. Ook is het van belang om de juiste temperatuur te hebben. Koude voeten zijn bijvoorbeeld een probleem om in slaap te kunnen vallen. Door opwarming van het lichaam schakelt het lichaam langzaamaan over naar de slaapstand. Als het inslapen begonnen is zal het lichaam enkele graden koeler worden. Ook is dan de bloedsomloop voornamelijk gefocust op de organen.

Een warm bad of warme douche nemen

Warm bad of warme douche goed voor het lichaam

Door het lichaam op te warmen geef je je je lichaam een seintje dat het veilig is om af te koelen. Dit komt omdat een warmtebron ervoor zorgt dat ook andere delen van het lichaam zoals de organen ook warm blijven. Door een warme douche of een warm bad te nemen versneld u het proces dat in normaliter in werking wordt gezet door uw deken of dekbed.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.