Slaapmiddelen gebruiken bij slaapproblemen

Als niets helpt en u radeloos bent kunt u overwegen om tijdelijk een slaapmiddel te gaan gebruiken.

Slaapmiddelen gebruiken bij slaapproblemen kan tijdelijk uitkomst bieden. Uw huisarts kan u een slaapmiddel voorschrijven. Slaapmiddelen (benzodiazepines) helpen wel snel maar tijdelijk. Daarnaast raakt u heel snel verslaafd aan slaapmiddelen en kunt u al snel niet meer zonder het middel in slaap vallen.

Slaapmiddelen gebruiken bij slaapproblemenn

Gebruik slaapmiddelen dus maar kort: eenmalig of voor een paar dagen. Na langer gebruik helpen slaapmiddelen steeds minder goed en ze hebben bijwerkingen zoals sufheid overdag en concentratieproblemen. Ook wordt de oorzaak van het slaapprobleem op deze manier niet weggenomen. Ga terug naar uw huisarts als u klachten van slapeloosheid houdt.

Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, matraskenner, matras-ontwikkelaar en oprichter van matras.info. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche. Mijn visie is dat echt slaapcomfort bereikt kan worden door te werken met kwalitatief hoogwaardige materialen. Heeft u hulp of advies nodig voor het vinden van het juiste matras? Bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.