Disrupted Sleep Phase Syndrome, wat is het?

Bij iemand die last heeft van Disrupted Sleep Phase Syndrome wordt het natuurlijke slaap-waakritme verstoord door een verstoord slaap-waakritme.

slaapprobleem-disrupted-sleep-phase-syndrome

Jet-leg is hier een goed voorbeeld van. De plaatselijke lokale tijd wijkt af van uw thuissituatie. Maar ook het werken in onregelmatige ploegen- en nachtdiensten veroorzaakt het slaapprobleem Disrupted Sleep Phase Syndrome. Er is een overgangsperiode waarin het lichaam moet wennen aan het nieuwe slaap-waakritme en hier heeft het lichaam tijd voor nodig. Het lichaam heeft het lastig en worstelt met de oude en nieuw opgelegde signalen. Hierdoor komen vermoeidheid klachten, concentratieproblemen, flauwtes, energieproblemen en alle mogelijke slaapproblemen. De symptomen van Disrupted Sleep Phase Syndrome zijn: ernstige vermoeidheid gedurende de dag of dienst, concentratieproblemen, weinig energie, flauwtes en plotseling opkomende behoefte om te slapen, moeite de ogen open te houden, moeilijk inslaap kunnen komen en lastig doorslapen.

Lichttherapie werkt bij disrupted sleep phase syndrome

Ook bij Disrupted Sleep Phase Syndrome werkt lichttherapie goed

Lichttherapie werkt goed om het lichaam snel te laten wennen aan het nieuwe slaap-waakritme. Door middel van lichttherapie geeft u het lichaam extra energie. Daarnaast kan lichttherapie de biologische klok weer snel gelijk laten lopen met het nieuwe slaap-waakritme. Daardoor zullen de slaapproblemen snel verminderen.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.