Langdurende en kortdurende slapeloosheid

Langdurende en kortdurende slapeloosheid kan voor vervelende problemen zorgen. Kortdurende slapeloosheid is een slaapprobleem dat minder dan drie weken aanhoudt. Daarnaast moet iemand minstens 3 keer per week slecht slapen om van kortdurende slapeloosheid te kunnen spreken. Meestal gaat dit vanzelf over. Diegene die er last van heeft weet meestal ook waar het vandaan komt.

Langdurende en kortdurende slapeloosheid

Langdurende slapeloosheid

Langdurende slapeloosheid is een slaapprobleem dat langer dan drie weken duurt. Hierbij slaapt iemand in ieder geval 3 keer per week slecht. Bij een langdurig slaapprobleem kunnen heel veel factoren een rol spelen. Hierdoor raakt het oorspronkelijke “probleem” soms op de achtergrond. Ook slechte voeding, te weinig beweging, een slecht matras of bed kunnen van invloed zijn. Daarnaast kunnen ook psychosociale problemen, depressie, intoxicaties en bijwerkingen van medicatie en alcohol een rol spelen bij de meeste slaapproblemen.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.