Nachtmerries kunnen slaapproblemen veroorzaken

Nachtmerries kunnen slaapproblemen veroorzaken. Nachtmerries zijn heel vervelend en zijn meestal extreem angstige dromen waarvan de dromer meestal wakker schrikt. Dat dit slaapproblemen met zich mee brengt is een feit. Meestal is de droom (nachtmerrie) goed te herinneren. De nachtmerries kunnen over allerlei nare dingen gaan zoals een achtervolging, vallen, verdrinken, anderen zien overlijden.

Nachtmerries kunnen slaapproblemen veroorzaken

Insomnia als gevolg van nachtmerries

Meestal wordt de dromende persoon zwetend wakker en is het snel duidelijk dat het maar een droom was. Door de nachtmerries slapen mensen slecht en zijn ze vaak als gevolg moe de volgende dag. Naast deze al heel vervelende aspecten kunnen nachtmerries ervoor zorgen dat mensen niet meer durven te gaan slapen en zo ontstaat het slaapprobleem. Als gevolg hiervan kunnen mensen door deze nachtmerries Insomnia ontwikkelen.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.