Slaapproblemen bij baby’s en kleine kinderen

Slaapproblemen bij baby's kleine kinderen

Ongeveer twee derde van alle baby’s en kleine kinderen heeft eens in de zoveel tijd last van één of meerdere slaapproblemen. U staat hier dus niet alleen in!

Meestal is er ook niets bijzonders aan de hand en is het gewoon een fase van zijn of haar ontwikkeling. Vooral baby’s kunnen moeite hebben met alleen slapen en slapen vaak veel beter in de slaapkamer van de ouders.

Slaapproblemen bij baby's kleine kinderen

Foto credit: Foter.com

Voor peuters met slaapproblemen geldt eigenlijk het zelfde.

Een lichtje aan laten of de deur naar de woonkamer kan heel goed helpen omdat het kindje dan nog een verbinding voelt met de ouders. Ook kan het helpen uw kindje pas naar bed te brengen als het echt moe is en niet omdat het 19:00 uur is. Probeer wel een vast patroon aan te houden. Een verhaaltje voorlezen kan heel goed helpen uw kind in slaap te krijgen. Ook even bij uw kindje gaan liggen werkt heel goed. Doe alle dingen het liefst in de zelfde volgorde. Zo ontwikkeld uw een inslaap ritueel waar uw kind gewend aan raakt. Dit creëert rust en regelmaat voor uw kind waardoor het weet wanneer het tijd is om te gaan slapen.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.