Slaapwandelen is ook een slaapstoornis

Al klinkt het misschien gek maar slaapwandelen is ook een slaapstoornis. Slaapwandelen komt meestal voor bij kinderen, maar soms hebben volwassenen hier ook last van. Slaapwandelen begint meestal tussen het slaapstadium drie en vier. Het kan ook heel ver gaan. Bijvoorbeeld zonder het te weten uit bed komen waarna de kleren aangetrokken worden en gewoon gaan rondlopen of gewoon stil blijven staan. Meestal keren slaapwandelaars na een tijdje terug naar hun bed om weet verder te slapen.

Benader een slaapwandelaar rustig

Soms kan het net lijken of de slaapwandelaar wakker is doordat hij of zij wel reageert op aanwijzingen van mensen die wel wakker zijn. Maak een slaapwandelaar niet wakker. Het is niet gevaarlijk dit wel te doen maar het is lastig en kan beangstigend zijn. U kunt een slaapwandelaar het beste voorzichtig terug naar bed begeleiden. Meestal weet de slaapwandelaar de volgende dag niets meer van wat er gebeurd is die nacht. Bij kinderen gaat het slaapwandelen meestal vanzelf over naarmate kinderen ouder worden.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.