Slecht slapen blijkt net zo ongezond als roken

Slecht slapen

Slecht slapen blijkt net zo ongezond als roken. Een recent (16-6-2015) artikel in de Telegraaf verteld het; Slecht slapen blijkt net zo gevaarlijk als roken en is dus gevaarlijker en slechter dan veel mensen denken. Dit komt naar voren uit een onderzoek gedaan door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Slecht slapen blijkt namelijk net zo slecht voor je gezondheid als roken.

Het onderzoek heeft ruim 21 jaar geduurd en er deden 600 mannen aan mee die nog nooit een hartstilstand gehad hadden. Het onderzoek is gestart in 1994 en na 14 jaar bleken 60% van de deelnemers getroffen door een hartstilstand ook een slaapstoornis te hebben.

Slecht slapen

Uit het onderzoek komt naar voren dat mensen die slecht slapen of een slaapstoornis hebben ruim vier keer zo veel kans hebben op een beroerte dan mannen die goed slapen. Slecht slapen is hiermee net zo gevaarlijk als roken en te weinig bewegen.

Ook komt er uit het onderzoek naar voren dat mannen die hebben geleden aan een beroerte hartstilstand of slaapstoornis, ook problemen hadden op sociaal gebied. Vaak waren ze bijvoorbeeld gescheiden of weduwnaar en hadden ze hun middelbare school niet afgemaakt.

Gevolgen van slaapproblemen

Ook komt er uit het onderzoek naar voren dat mannen die hebben geleden aan een beroerte hartstilstand of slaapstoornis, ook problemen hadden op sociaal gebied. Vaak waren ze bijvoorbeeld gescheiden of weduwnaar en hadden ze hun middelbare school niet afgemaakt. Lees meer over slaapproblemen

Slaapproblemen en gezondheidUit het onderzoek blijkt eveneens dat mensen met slaapstoornissen (minder dan zeven uur per slaap) tot 4 keer zo veel kans hebben op een beroerte dan mensen die een goede nachtrust krijgen. Daarnaast hebben slechte slapers 2 keer zo veel kans op een hartaanval. Ook kunnen slaapstoornissen leiden tot depressies en ernstige ongelukken. Het belang van een goede nachtrust is dus heel groot. Als u slaapproblemen heeft zijn er naast een goed bed velen alternatieven die u kunnen helpen toch weer goed te slapen.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.