Waar kunnen slaapprobleem vandaan komen?

Spanningen of zorgen zijn vaak de oorzaak van slaapproblemen

Waar kunnen slaapprobleem vandaan komen? Er zijn veel verschillende oorzaken en mogelijkheden waardoor slaapproblemen kunnen ontstaan. Zo kunnen vervelende of emotionele gebeurtenissen van invloed zijn op de slaap en geeft dit vaak slaapproblemen.

Waar kunnen slaapproblemen vandaan komen

Het is dan heel normaal dat je gaat woelen en piekeren en lastig in slaapt valt. Dit kan overigens ook door leuke dingen gebeuren. Iedereen lag als kind bijvoorbeeld wel eens wakker de nacht voor zijn of haar verjaardag? Dit is op zich geen slaapprobleem. Maar als dit wakker liggen aanhoudt, kan het een probleem worden. De angst om niet in slaap te kunnen vallen maakt het in slaap vallen namelijk nog eens extra lastig.

We spreken pas van een slaapprobleem wanneer u ongeveer drie maanden slecht slaapt en daardoor overdag minder goed functioneert. U kunt dan last hebben van slecht inslapen, lang wakker liggen, of te vroeg wakker worden. Ook is er pas spraken van een slaapprobleem als u overdag moe, lusteloos, slaperig en prikkelbaar bent. Daarnaast komt het vaak voor dat mensen met een slaapprobleem zich niet goed kunnen concentreren.

Spanningen of zorgen zijn vaak de oorzaak van slaapproblemen

Verschillende oorzaken slaapproblemen

Slaapproblemen kunnen dus verschillende oorzaken hebben maar meestal zijn spanningen of zorgen de oorzaak. Die spanningen kunnen ook onbewust zijn waardoor het lastig te achterhalen is. Maar door te piekeren kunt u zich niet goed ontspannen en valt u lastiger in slaap.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.