Griepvaccin creëerde slaapziekte narcolepsie

Griepvaccin creëerde slaapziekte narcolepsie. Na inenting met het vaccin tegen de Mexicaanse griep blijken meerdere Nederlandse kinderen getroffen te zijn door de ernstige slaapziekte narcolepsie. Waaronder zeven peuters. Dit blijkt uit diverse meldingen die gedaan zijn bij Bijwerkingen Centrum Lareb. Tenminste bij vier kinderen is het ontstaan van de ziekte zeer waarschijnlijk een gevolg van het griepvaccin, zegt Lareb.

Na inenting met het vaccin tegen de Mexicaanse griep blijken meerdere Nederlandse kinderen, van wie zeven peuters, getroffen te zijn door de ernstige slaapziekte narcolepsie

Narcolepsie is een ernstige slaap- waakstoornis. Mensen die narcolepsie hebben, hebben onbedwingbare last van slaapaanvallen overdag.

Narcolepsie in verband met de vaccins

In 2009 vond onder Nederlandse jonge kinderen een grootschalige vaccinatieronde plaats tegen de gevreesde Mexicaanse griep. Nu, vier jaar later blijkt er verband te bestaan tussen het vaccin en het ontstaan van de chronische slaapziekte. Zo blijkt uit een Europees onderzoek. Ook in Scandinavische landen bleek narcolepsie veel vaker voor te komen na vaccinatie.

Narcolepsie in verband met de vaccins

Lareb heeft tot nu toe acht meldingen gekregen van kinderen die de diagnose narcolepsie kregen. Nadat ze waren gevaccineerd tegen de Mexicaanse griep. Maar naar alle waarschijnlijkheid gaat het om een veelvoud. Of bij deze kinderen de ziekte een gevolg was van het vaccin, kan het Lareb niet zeggen. Maar bij vier patiëntjes sluit het bijwerkingencentrum dat niet uit. Voor de andere vier kinderen noemt het Lareb het onwaarschijnlijk dat de ziekte is ontstaan door het vaccin. Bijvoorbeeld omdat ze al voor de vaccinatie vreemde symptomen hadden.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.