Helpt het om ergens een nachtje over te slapen?

Helpt het om ergens een nachtje over te slapen? Als u voor een belangrijke beslissing staat helpt het dan om er een nachtje over te slapen? Het gezegde “slaap er een nachtje over” is alom bekend en is ook iets dat mensen die voor een belangrijke beslissing staan ook daadwerkelijk doen. Maar uit onderzoek blijkt dat dit het nemen van een belangrijke beslissing alleen maar moeilijker maakt. Hoe kan dit en waar komt dit door?

Helpt het om ergens een nachtje over te slapen? width=

Helpt het om ergens een nachtje over te slapen?

Wie beslissingen nemen moeilijk vindt en er liever nog een nachtje over wil slapen opgelet. Want volgens onderzoek gedaan door de Harvard Business School blijkt dat er nog even een nachtje over slapen juist het omgekeerde effect te hebben. Voor het onderzoek, gedaan in een laboratorium, werden twee groepen voor een moeilijke beslissing geplaatst. Groep 1 moest direct een keuze maken en dus eigenlijk gokken en de groep 2 mocht er een nachtje over slapen. Het bleek dat de extra denktijd juist voor twijfels zorgde en niet voor een betere overwogen beslissing. Maak uw beslissing dus als u wakker en alert bent en er nog een nachtje erover slapen helpt dus niet.

U kunt beter gelijk een beslissing nemen dan er een nachtje over slapen

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.