Het matras van de Neanderthalers

Het matras van de Neanderthalers. Onze voorouders waren zeker geen simpele en ruige aapmensen. Al reeds 45.000 jaar geleden zorgden ze in Spaanse grotten voor comfort in hun slaapplaatsen. Zo ontdekten Israëlische archeologen.

Het matras van de Neanderthalers

In de grotten van El Esquilleu in Noord-Spanje woonden de oermensen niet alleen graag plezierig. Maar ook comfortabel. Dit blijkt uit het onderzoek dat het Weizmann-Instituut er naar deed. Onder andere rond de gezamenlijke vuurhaard en kookplaats vonden de onderzoekers grote hoeveelheden fylolithen. Dat zijn zeer kleine deeltjes uit de cellen van grassoorten.

Het matras van de Neanderthalers fris en zacht

Maar wat blijkt? De Neanderthalers maakten regelmatig met verse lagen van weidebloemen, grassen en planten hun slaap- en zitplaatsen aangenaam, fris en zacht. Daarmee lag het natuurlijk lekkerder, gezonder en gaf het hun huid een fris luchtje.

Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, matraskenner, matras-ontwikkelaar en oprichter van matras.info. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche. Mijn visie is dat echt slaapcomfort bereikt kan worden door te werken met kwalitatief hoogwaardige materialen. Heeft u hulp of advies nodig voor het vinden van het juiste matras? Bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.