Het toekomstige slapen op de slimme Luna hoes

Het toekomstige slapen op de slimme Luna hoes


Bekijk de slimme Luna hoes informatie video

De Luna matrashoes is geen standaard hoes maar een zogenaamd smartcover. Door de hoes heeft het bed heeft veel meer te bieden dan een standaard bed doordat het ingebouwde sensoren en computersysteem heeft. Het werkt ook nog eens heel simpel allemaal want de meeste functies werken automatisch.

De Luna hoes houdt bij hoe je slaapt, heeft overal sensoren om je slaapgedrag te registreren en zo nodig te verbeteren. Met de Luna hoes kun je bijvoorbeeld een temperatuur instellen voordat je gaat slapen. Gedurende de nacht zal Luna ook de temperatuur ‘s nachts aanpassen om ervoor te zorgen dat je een goede nachtrust hebt. Als u met z’n tweeën in een 2-persoonsbed ligt heeft de Luna hoes twee zones. Zo kunnen jij en je partner allebei je eigen voorkeuren qua temperatuur kunnen aangeven.

Maar hier houdt het niet bij op. De Luna hoes kan ook je hartslag en ademhaling bijhouden waardoor het kan analyseren of je wel goed slaapt. Het Luna systeem kan op een Android of iOS app vervolgens bekeken worden.

De Luna matrashoes is geen standaard hoes maar een zogenaamd smartcover

Communiceren met slimme systemen

Daarnaast kan het Luna systeem ook communiceren met andere slimme systemen in je huis. Het is bijvoorbeeld mogelijk om automatisch je huisthermostaat omlaag te laten zetten als je in bed gaat liggen. Maar ook de lichten uit doen of de voordeur op slot doen. Ook bij het wakker worden kan Luna je op het juiste moment wakker maken wanneer je in een lichte slaapfase bent. Het kan het een signaal sturen om de thermostaat vast omhoog te zetten en zet zelfs het koffiezetapparaat aan!

Lees ook:  Beweging even effectief als fysiotherapie bij lage rugpijn
De Luna hoes kan met een smartphone worden geactiveerd

De komende jaren zal alles in huis “slim” worden en een van die producten wordt met zekerheid je bed. Wel zal je over het privacy gevoelige puntje heen moeten stappen dat al je slaapactiviteiten in de cloud worden opgeslagen. Dit wordt gedaan zodat je bed ervan kan leren en je beter kan laten slapen. Het bed kan echter ook andere bedactiviteiten meten. Zo behoort een microfoon ook tot de sensoren. De Luna hoes kost inclusief verzendkosten zo’n 250 euro.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.