Hoe meer je slaapt hoe beter je seks wordt

Hoe meer je slaapt hoe beter je seks wordt. Een onderzoek gedaan door de University of Michigan’s Sleep and Circadian Research Laboratory ontdekte dat vrouwen die meer slapen meer seks hadden dan vrouwen die minder slapen. Aan het onderzoek deden 171 vrouwen mee.

Hoe meer je slaapt hoe beter je seks wordt

Dus hoe beter de nachtrust hoe meer en hoe beter de seks! Hoe langer de vrouwen sliepen en hoe beter de nachtrust was hoe meer en betere seks deze vrouwen hadden. Een uur per nacht langer slapen stond gelijk aan 14% meer kans op seks, aldus CBS News. Dat slaap invloed heeft op vele zaken is al lang bekend. Maar dat het ook zo veel invloed heeft op de libido is zo goed als onbekend. De afgelopen jaren zijn er velen onderzoeken betreffende slaap gedaan. Echter “het verband tussen slaap en seksueel functioneren” is grotendeels over het hoofd gezien, volgens de onderzoekers.

Meer slaap en betere slaap

Het slaap en seks onderzoek werd in januari 2015 gepubliceerd in het Journal of Sexual Medicine. Meer slaap geeft een boost aan het seksueel verlangen, wanneer de variabele ‘stemming’ constant werd gehouden, zo melde New York Times.

Meer slaap geeft een boost aan het seksueel verlangen

Volgens de hoofdauteur van het artikel is meer slaap niet direct de oplossing tegen seksuele problemen, maar mensen die een betere nachtrust hebben hebben wel een beter seksueel leven. Vooral als de kwaliteit van de nachtrust beter is werd de libido positief beïnvloed. Dus mensen die problemen ondervinden met hun seksuele leven doen er goed aan op zijn minst goed uitgerust te zijn. “Als er iets is wat vrouwen en hun partners kunnen doen om hun seksleven een boost te geven, is het elkaar genoeg nachtrust gunnen.” Zorg voor een goede nachtrust en dat de randvoorwaarden zoals een goed bed en een fijne slaapkamer in orde zijn.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.