Man stapt naar de rechter omdat hij korter slaapt

Man stapt naar de rechter omdat hij korter slaapt. Een class-action-lawsuit is ingediend op 13 mei 2015 tegen Fitbit, omdat deze niet in staat zou zijn de duur van de slaap goed te volgen. De Fitbit force zou je slaap perfect bijhouden en tracken.

Man stapt naar de rechter omdat hij korter slaapt

Met deze rechtzaak wil James Brickman alle Fitbit-gebruikers vertegenwoordigen. Al eerder werd de Fitbit Force aangeklaagd maar bij die zaak ging het om huiduitslag.

Slaap app geeft valse data

Volgens de heer James Brickman zou de Fitbit systematisch zijn nachtrust met maar liefs 67 minuten overschatten. Deze uitkomst is tot stand gekomen doordat hij de resultaten van zijn Fitbit is gaan vergelijken met de uitkomsten van polysomnografie. Polysomnografie is de meest accurate, wetenschappelijke manier om slaap echt goed bij te houden.

Volgens de aanklacht kan de Fitbit de slaap van een gebruiker niet accuraat registreren

Volgens de aanklacht kan de Fitbit de slaap van een gebruiker niet accuraat registreren. Dat de Fibit zo’n grote afwijking vertoond is consumentenbedrog. Daardoor zou het wel eens voor serieuze gezondheidsproblemen kunnen zorgen volgens Brickman. Fitbit heeft nog niets laten horen.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.