Regelmaat voor een goede nachtrust

Slaapgewoontes van Nederlanders

Regelmaat voor een goede nachtrust. Een regelmatig leven is gezond. Regelmatige bedtijden hebben veel invloed over het al dan niet goed slapen. Hoe belangrijk regelmaat is bij het aanpakken van slaapproblemen blijkt onder andere uit slaaponderzoeken. Op regelmatige tijden naar bed gaan en opstaan hebben veel invloed op een goede nachtrust. Maar ook op gemakkelijker inslapen en doorslapen. Ook het langzaam opbouwen van de dag door licht en het afbouwen van de dag weinig licht kunnen helpen om beter te slapen en in te slapen.

Bij wisselingen in je bedtijden, door bijvoorbeeld in het weekend extra lang uit te slapen, vragen een aanpassing van je biologische klok. Als je toch perse uit wilt slapen, slaap dan niet te lang uit. Hou i.p.d.v. het tot maximaal 2 uur langer dan dat u door de week gewend bent. Het is beter om overdag even een kort dutje te doen dan extra lang ‘s morgens in bed te blijven liggen.

nachtmensen hebben een andere regelmaat nodig voor een goede nachtrust

Behalve avondmensen

Avondmensen bouwen meestal een slaaptekort op gedurende de week omdat ze dan laat naar bed gaan en toch weer vroeg op moeten staan. Voor avondmensen kan uitslapen in het weekeinde juist wel helpen. Het is echter beter om als avond mens werk te zoeken dat bij hun biologische klok past. Werk in avond of gedurende de nacht.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.