Stunt acties en hoge kortingen uitgelegd

http://static.couponcode.nu/producten/matrasdirect.jpg
Stunt acties en hoge kortingen uitgelegd. We kennen allemaal de kreten: tweede matras voor de helft van de prijs, tot 70% korting, tweede matras gratis. Dit soort aanbiedingen zie je dagelijks in de krant, op de televisie en op het internet.

Maar hoe zitten dit soort aanbiedingen meestal in elkaar?

De tweede matras gratis!

http://siliakus.com/img/2e-gratis.jpgEen matras dat een verkoopprijs heeft (of zou moeten hebben) van €400,- wordt voor €799,- aangeboden waarna de matrassenaanbieder het aanbiedt voor €399,- of het tweede matras voor de helft van het geld. Ook zou hij 50% korting kunnen aanbieden. Op deze manier worden veel consumenten regelrecht misleid en eigenlijk bedonderd.

Ook worden er via internet bijvoorbeeld matrassen aangeboden met een adviesverkoopprijs van €899,- voor €250, -. Dit is ongeveer 70% korting en klinkt natuurlijk geweldig maar kan dit eigenlijk wel? Zonder BTW houdt de matras aanbieder hier €197,50 aan over maar dan heeft hij dus nog niets verdient. Dus dat dit matras eigenlijk €899,- waard is kan niet anders dan klinkklare onzin zijn.

Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat op internet en in de beddenwinkels gegooid wordt met kortingen en aanbiedingen die eigenlijk niet in relatie staan tot de werkelijke waarde van het product en dat er dus eigenlijk gesjoemeld en gegoocheld wordt.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.