Tempur traagschuim matrassen

Tempur traagschuim matrassen. Ik vond bij Tempur de volgende tekst en heb hier wel wat kanttekeningen bij.

Tempur traagschuim matrassen materiaal is niet hetzelfde als het algemeen bekende traagschuim. TEMPUR materiaal wordt enkel geproduceerd in onze eigen TEMPUR fabrieken waar we het onderzoeken, ontwikkelen en produceren naar eigen formule. U zult dus alleen genieten van de echte voordelen van TEMPUR in TEMPUR producten.

Er bestaan veel traagschuimproducten, maar er is slechts één TEMPUR. TEMPUR producten passen zich aan naar de contouren van het lichaam en bieden uitstekend comfort en ondersteuning.

Tempur traagschuim matrassen

TEMPUR producten worden ontwikkeld en getest volgens de hoogste kwaliteitsnormen en zijn allemaal ondersteund door een uitgebreide garantie.

De TEMPUR producten worden wereldwijd herkend en gekocht door ziekenhuizen, verpleeghuizen en slaapcentra vanwege het comfort en de superieure ondersteuning.

Het evenwicht van uitstekend comfort en een superieure ondersteuning heeft ervoor gezorgd dat TEMPUR een nummer 1 positie heeft verkregen voor de ‘algemene tevredenheid van de klant’ en ‘algehele kwaliteit van slaap’ in elk van de 12 onderzochte landen.

De bevindingen zijn gebaseerd op interviews met meer dan 5.000 matraskopers in Europa. Oostenrijk, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Nederland, België, Italië, Noorwegen, Zweden, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Het tevredenheidspercentage is hoog in elk land maar niet identiek.

Deze uitleg klopt in mijn optiek totaal niet. Tempur schuim is visco elastisch polyurethaan schuim wat door de meeste mensen traagschuim genoemd wordt. Tempur noemt alle andere traagschuim matrassen een kopie. En dus niet het originele product. Dit is natuurlijk onzin. Dit zou inhouden dat Philips, de ontwikkelaar van de cd speler, de enige originele CD spelers maakt. Of dat Ford de enige originele auto op de markt brengt.

Lees ook:  Waarom slapen we steeds slechter?

Het verschil tussen TEMPUR en standaard traagschuim:

  • De keuze van doktoren
  • Innovatief
  • Hoge kwaliteit
  • Gecertificeerde technologie
  • Het origineel
Traagschuim in de volksmond

Tempur materiaal is visco elastisch polyurethaan schuim dat in de volksmond traagschuim genoemd wordt. Er is dus eigenlijk geen verschil tussen het zogenaamde Tempur materiaal en traagschuim. Wel zijn er enorme verschillen in de kwaliteit. Er zijn zelfs soorten traagschuim op de markt die niet op temperatuur reageren. Als het traagschuim niet op temperatuur reageert heeft het geen enkele functie meer. Daardoor zal het de doorbloeding nog steeds afknellen. Ook zal het overdruk op schouders en heupen veroorzaken. Het is juist de reactie op temperatuur wat het zo’n uniek materiaal maakt. En waardoor het juist op die plaatsen waar de druk het groots is het zacht wordt.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.