Tips voor een koele nachtrust

Tips voor een koele nachtrust. Bij warm weer kan het lastig zijn in slaap te komen of goed door te slapen. Hier een aantal tips voor een koele nachtrust ondanks dat het warm is.

Waterflessen of kruik bevriezen

Als u een (plastic) waterfles of kruik bevriest en deze meeneemt naar bed zal dit uw bed verkoelen. Uiteraard werkt dit maar voor even want dan ontdooien de flessen natuurlijk.

Ventilator

Zet bij het open raam een ventilator die de buitenlucht naar binnen blaast. Op deze manier krijgt u goede lucht ventilatie.

Gebruik een ventilator voor een koele nachtrust

Warme lucht stijgt

Omdat warme lucht stijgt, kunt u een dakraam open zetten. Zorg dat er beneden koele lucht binnen kan komen zodat die de warme lucht naar boven toe kan meenemen.

Koel het lichaam

Neem vlak voor het slapen gaan een koele douche of voetbad. Droog jezelf niet al te goed af. Op deze manier blijft u lang genoeg koel om makkelijk in slaap te vallen.

Egyptische manier van afkoelen

Maak u beddengoed vochtig of zelfs nat voordat u in bed stapt. Door de verdamping van het vocht blijft het bed koeler.

Lakens en kussen in de koelkast

Leg uw lakens en kussen in een zak in de koeling of vriezer om uw bed heerlijk koel te maken.

Verkoelende slaaphouding

Ga in de “spread eagle positie” liggen. Dit betekent dat u uw armen en bennen zo wijd als mogelijk spreid. Denk aan koele dingen!

De spread eagle positie is een verkoelende slaaphouding

Extra rustig aandoen

Doe vooral vlak voor het slapen gaan alles heel rustig aan als het warm weer is

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.