Zeven uur slaap per nacht

Zeven uur slaap per nacht. Mensen die zeven uur slapen per nacht, leven het langst. Een grote Amerikaanse studie naar de slaapgewoontes van meer dan 1 miljoen mensen spreekt de overtuiging tegen dat de mens gemiddeld acht uur slaap per dag nodig heeft. Volgens deze studie leven mensen die gemiddeld 6 à 7 uren slapen het langst. Langer dan mensen die 8 à 9 uren slapen. Of mensen die minder dan 4 uren slapen. Zelfs mensen die gemiddeld slechts 5 uren per dag sliepen, bleken langer te leven dan diegenen die gemiddeld 8 uren sliepen.

Langer dan zeven uur slaap is niet gezonder

Zeven uur slaap per nacht het gezondst?

Ook mensen die geregeld slaappillen nemen, blijken gemiddeld vroeger te sterven. 8 uren slapen per nacht is helemaal niet zo gezond. Mensen die dit doen hebben zelfs 12% meer kans om vroegtijdig te overlijden dan mensen die tussen de 6- 7.5 uur slapen.

Dit onderzoek is zonder twijfel een zeer interessant onderzoek geweest. Het lijkt ook zeer betrouwbaar op grond van het aantal mensen dat meededen. Namelijk meer dan 1 miljoen. Ook de leeftijdsgroep en de duur van dit slaaponderzoek wekken vertrouwen. Namelijk de leeftijdsgroep 30 tot 102 jaar en de looptijd van 6 jaar. Enkele aantekeningen die bij dit onderzoek gemaakt moeten worden zijn echter de volgende zaken:
De mensen moesten zelf aangeven hoe lang ze sliepen per nacht, wat wellicht niet helemaal betrouwbaar is.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.