Volle maan en slaapproblemen

Volle maan en slaapproblemen

Volle maan en slaapproblemen. Het is bekend dat de maan invloed heeft op ons slapen. Mensen slapen minder goed en onrustiger gedurende volle maan. Zwitserse wetenschappers hebben ontdekt dat mensen met volle maan meer tijd nodig hebben om in slaap te komen. Daarnaast duurt de totale nachtrust ongeveer 20 minuten korter dan normaal! Geweldig nieuws, maar daar heb je natuurlijk geen wetenschappers voor nodig.

Volle maan en slaapproblemen

Magnetische velden

Dat je minder goed slaapt gedurende volle maan is gemeen goed. Maar waar komt dat nou eigenlijk door? Ik denk dat het komt door de veranderingen in magnetische velden. En ook de (magnetische) aantrekkingskracht van de maan. Dit heeft met name effect op water maar ook de aarde zelf. Door de gravitatiekracht die de maan op de aarde uitoefent veranderen magnetische velden. Hierdoor hebben mensen waarschijnlijk meer slaapproblemen gedurende volle maan.

Lees meer informatie over magnetisch straling

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.