28 procent van de Nederlanders slaapt amper

Slaapgebrek komt bij veel Nederlanders voor

28 procent van de Nederlanders slaapt amper. Weinig mensen weten dat ongeveer 1 op de 3 mensen in Nederland slaapproblemen heeft. Als gevolg van dit percentage 28%, staan slaapproblemen op de derde plaats van de genoemde gezondheidsproblemen.

slaapgebrek komt meer voor

Slaapproblemen komen vaker voor bij vrouwen

Slaapproblemen, slapeloosheid en stoornissen komen dubbel zoveel voor bij vrouwen. 36% bij vrouwen tegenover 19% bij mannen. Keelpijn is het meest voorkomende gezondheidsproblemen in Nederland. Evenals verkoudheid. Het afgelopen jaar geeft 42% van de mensen aan hier last van te hebben gehad. Daarnaast blijkt overbelasting van spieren en gewrichten (31%) de nummer twee klacht te zijn. Dit is gebleken uit een onderzoek van GfK, uitgevoerd onder 27000 mensen in 22 verschillende landen. Respondenten is tijdens dit onderzoek gevraagd wat ze de afgelopen 12 maanden aan gezondheidsproblemen hebben ervaren.

slaapproblemen

Slaapproblemen door lichamelijke klachten

Eén op de vijf Nederlanders (20%) gaf tijdens dit onderzoek aan chronische rugklachten en gewrichtspijn te hebben gehad. Daardoor komen deze kwalen hiermee op de vierde plek. Daarnaast gaf een even groot deel van deze groep (19%) aan gewichtsproblemen te hebben. Onder andere obesitas en overgewicht.