Minder reumatische klachten door goed matras

Slapen is van groot belang om te kunnen regenereren maar als je pijn hebt door reumatische klachten kan dit jouw nachtrust enorm verpesten. Wat kan je daartegen doen? Het eerste waar je echt een groot voordeel uit kunt halen is jouw bed en het matras. Met name het matras kan echt een groot verschil maken. Als je minder druk op je lichaam krijgt blijft je doorbloeding beter en is het mogelijk om met aanmerkelijk minder pijnklachten te kunnen slapen. Welke type matras is het beste bij reumatische klachten?

Reuma

Comfort en ergonomie

Het matras heeft een grote invloed op het lig-comfort en op de ergonomie. In feite heeft iemand met reumatische klachten een zacht matras nodig. Echter kan je niet oneindig zacht gaan want dan is de ondersteuning van de wervelkolom niet goed…je komt dan in een soort banaan-vorm te liggen. Je hebt ondersteuning nodig en tegelijkertijd ook zachtheid en minder druk op de gewrichten. Naast minder druk is de doorbloeding ook bijzonder belangrijk bij reumatische klachten aangezien een goede doorbloeding ontstekingen kan helpen afvoeren.

Druk verlagende matrassen

Zelfs minimale druk kan al pijnlijk zijn voor mensen die last hebben van reuma. Daarom is het een groot voordeel als het matras drukverlagend werkt (traagschuim). Dit heeft een direct effect op de uitstekende delen van het lichaam, zoals schouders en heupen. Het liggen en slapen wordt veel minder pijnlijk en gaat daardoor gemakkelijker en beter. Je behoeft veel minder te drainen of te bewegen en slaap hierdoor rustiger. Waardoor werkt traagschuim bij reuma en artrose zo goed?

Lees ook:  Goed slapen helpt tegen het coronavirus

Hoe werkt traagschuim tegen Reuma?

Traagschuim biedt steun en maakt een mal van het lichaam. Het materiaal wordt zacht door lichaamswarmte en past zich hierdoor aan de lichaamsvorm aan. Het drukverlagende effect is goed voelbaar op de schouders en heupen omdat je direct voelt dat daar minder druk op komt.  Mensen met reuma ervaren veel minder pijnklachten op een traagschuim matras wat zorgt voor een betere nachtrust.

Het meest ideale matras bij pijnklachten

Er zijn meerdere matrassen die drukverlagend werken. Met twee van onze drukverlangende matrassen hebben wij bijzonder veel succes als het om mensen met lichamelijke klachten gaat. Dit zijn het Premium Support matras en het Perfection matras. Beiden matrassen hebben in het traagschuim een blokjesprofiel profilering wat ervoor zorgt dat de druk nog lager is dan bij een niet ingesneden traagschuim. Het Perfection matras is zachter en of harder te maken. Hierdoor is het matras zelf aanpasbaar in stevigheid. Het matras heeft een losse toplaag die je kunt veranderen in stevigheid.

Reuma klachten

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *