Slaapproblemen bij ouderen komen vaak voor

Slaapproblemen bij ouderen komen vaker voor dan bij mensen van middelbare leeftijd. Het inslapen duurt langer en ze slapen korten per nacht. Daarnaast worden ouderen vaak gedurende de nacht wakker, slapen ze lichter en hebben dan moeite met weer inslapen. Vooral ouderen met met psychische stoornissen hebben te kampen met slaapproblemen. Over het algemeen hebben oudere mensen minder slaap nodig omdat ze minder actief zijn gedurende de dag.

Slaapproblemen bij ouderen

Er zijn meerdere mogelijke oorzaken van slaapstoornissen bij oudere mensen.

Klachten zoals artrose of andere pijnen kunnen een oorzaak van het slaapprobleem zijn maar ook het feit dat de meeste ouderen gedurende de dag niet actief zijn kan een oorzaak van het slaapprobleem zijn. Ook gaan veel ouderen al vroeg naar bed waardoor ze ook weer vroeg wakker zijn. Andere mogelijke oorzaken zijn het vaak moeten urineren in de loop van de nacht, depressie, overmatig gebruik van stimulerende stoffen zoals ’s avonds koffie drinken bijvoorbeeld.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.