In slaap vallen voor de televisie is gevaarlijker dan gedacht

in slaap voor de tv

In slaap vallen voor de televisie is gevaarlijker dan gedacht

Je hebt gezonde en ongezonde gewoontes. De gewoonte om voor de televisie in slaap te vallen is een gevaarlijkere gewoonte dan je denkt.

in slaap voor de tv

Volgens wetenschappers is het bijzonder slecht voor je gezondheid om in slaap te vallen voor de tv. Vooral voor degene die de hele nacht doorslapen met het licht van de tv op de achtergrond. Uit onderzoek blijkt dat het zelfs tot een ontwikkeling van een depressie kan leiden.

Dokter Guy Meadows van The Sleep School uit Londen legt ons uit dat we gemaakt zijn om in het donker te slapen. De lichtreceptoren achteraan in onze ogen vertellen ons dat wanneer de zon in de ochtend opkomt het tijd is om wakker te worden. Deze receptoren verhinderen het vrijkomen van melatonine, het hormoon wat ons slaperig maakt.

De invloed van elektrische apparaten en bl;auwe schermen op de melatonine in het lichaam

Wat er eigenlijk gebeurt, is dat je jezelf verhindert om in de juist zo kwalitatieve diepe slaap te vallen. Zelfs wanneer je ogen dicht zitten tijdens het slapen vangen de lichtreceptoren het licht van de televisie op. Het slaappatroon wordt hierdoor ernstig aangetast met als gevolg dat slechte slaap resulteert in een slecht humeur, deze twee zijn namelijk erg nauw met elkaar verbonden.
Uit een onderzoek van de Ohio State University blijkt dat er bovendien een link bestaat tussen licht en depressie. Tijdens een onderzoek werden ratten tijdens hun slaap blootgesteld aan licht en werden na verloop van tijd depressief. Ze ondervonden minder plezier in de dingen die ze voor het experiment wel als aangenaam interpreteerden.

Chris Nederhorst

Matrassen Specialist: Chris Nederhorst

Mijn naam is Chris Nederhorst, oprichter van matras.info en Royal Health Foam. Ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier in de matrassenbranche en deel graag mijn kennis. Mocht u nog vragen hebben, bel mij gerust! U kunt mij bereiken op 070-3387010.